Haberler

Terör, İranlıların Van'a İlgisini Azaltmadı

Güncelleme:

İranlı turistler Van'dan vazgeçemiyor... Başta tarihi ve turistik yerler olmak üzere, alışveriş merkezleri ve mağazalarda büyük yoğunluk yaşatan İranlı turistler, yaptıkları alışverişle kentteki esnafın yüzünü güldürüyor.

Bölgede yaşanan terör saldırılarına rağmen Van'a ziyaretlerini aksatmayan İranlı turistler, başta Van Kalesi, Akdamar Adası ve Muradiye Şelalesi olmak üzere tarihi ve doğal mekanları ziyaret ederek turizme önemli katkı sağlıyor.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, AA muhabirine, kentteki turizm potansiyelinin korunması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Aktuğ, turizm sektörünün hassas sektörlerden biri olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Bu olaylardan en çok etkilenen sektör turizm sektörüdür. Buna rağmen kente gelen turist akışından memnunuz. Olumsuz yansıması olmadığı sürece Van, turizm konusunda istediği yeri yakalayabilir. Çünkü doğasıyla, tarihiyle ve kültürüyle Van, gerçekten istenilen noktada değil. Bu yıl ağustos ayında 660 turist kentimizi ziyaret etti. Yani gelen turist sayısında bir yükselme söz konusudur."

"İRANLI TURİSTLER VAN'DAN VAZGEÇEMİYOR"

Kente gelen İranlı turistlere her anlamda sahip çıkılması gerektiğini anlatan Altuğ, turistlerin Van'a yakışır şekilde karşılanmasını istedi.

Altuğ, terör olaylarına rağmen Van'dan vazgeçmeyen yabancı misafirlere her anlamda yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirerek, "Bu rakamlar İranlı turistlerin Van'ı daha çok tercih ettiklerini gösteriyor. Her türlü olumsuzluğa rağmen İranlı turistler Vanımızdan vazgeçemiyorlar. İranlıların Van'a gelmesi hem ticaret hem de turizm anlamında sevindirici bir olaydır. Onlar tüm olumsuzluklara rağmen Van'ı tercih ediyorsa bizlerin de bu insanlara her anlamda sahip çıkmamız gerekiyor." diye konuştu.

Kapıköy Sınır Kapısı'nın modernize edildiğini anımsatan Altuğ, kentteki turizm potansiyelinin arttırılması için de çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Altuğ, şunları ifade etti:

"En son 3 dilde turizm rehberi ve harita hazırladık. Tarihi ören yerlerini gelen misafirlerimiz için hazır tutuyoruz. Onları memnun etmek için bu mekanların temizliği, güvenliği ve korunması için her türlü önlemi alıyoruz. Van'ın tarihi potansiyeli çok yüksek. Kalemizde 2 milyon 600 bin liralık çevre düzenlemesi projesini hayata geçiriyoruz. Yine diğer tarihi yerlerde çalışmalarımız devam ediyor. Tüm bunlarla beraber Van'ı hakettiği yere taşımak lazım."

İranlı turist Abulfezam Emani ise Van'ın tarihi ve turistik yerlerini çok beğendiğini, fırsat buldukça kenti ziyaret ettiğini söyledi.

"TERÖR OLAYLARI BURAYA GELMEMİZE ENGEL DEĞİL"

Van halkı tarafından sıcak karşılandıklarını ve misafirperverliklerine hayran kaldıklarını ifade eden Emani, şöyle konuştu:

"Burada yaşanan terör olayları bizleri üzüyor ama buraya gelmemize asla engel değildi. Van'a hem ticaret hem de ziyaret amaçlı geliyoruz. Senede dört defa ailemle buraya gelerek gezip alış veriş yapıyoruz. Bu nedenle terör olayları buraya gelmemizin önüne geçemez. Yaşanan olaylar bizleri üzüyor ama çünkü burayı kendi vatanımızdan bir parça olarak görüyoruz. Son gelişimizden önce de yakınlarımız gelmemiz konusunda uyardı ama bizler Van'ı ve Türkiye'yi sevdiğimiz için fırsat buldukça geliyoruz."

Feyza Ernami ise Türkiye'ye fırsat buldukça geldiğini, özellikle Van'ın kahvaltı kültürüne hayran kaldığını belirtti.

Türkiye'nin güzelliklerini İran'da yakınlarına anlattığını ifade eden Ermani, "Buraları çok seviyoruz bu nedenle her seferinde gelmeye çalışıyoruz. Tarihi yerleri çok güzel ama biraz da restore edilirse daha memnun kalıyoruz. Burada yaşanan olayları televizyondan izliyoruz. Olumsuzluklar bizleri çok üzüyor. İnşallah en kısa sürede bu olaylar sona erer." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Muradiye Şelalesi Muzaffer Aktuğ Van Kalesi Türkiye Turizm Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title