Haberler

    Yeni Bir Modüler Telefon Projesi: Puzzlephone

    Modüler akıllı telefon konseptini uygulamaya çalışan firmalara, Google'dan sonra Puzzlephone modeli ile Circular Devices katıldı.

    Modüler akıllı telefon konseptini uygulamaya çalışan firmalara, Google'dan sonra Puzzlephone modeli ile Circular Devices katıldı.

    Google'ın Project Ara isimli modüler telefonu ile ilgili arada bir yerni haberler geliyor. Son olarak prototip versiyonun güzelce çalıştığını ve kendisine özel bir Android versiyonuna sahip olacağını öğrenmiştik. Ama Google bu alanda tek başına değil. Bir Finlandiya firması olan Circular Devices, Puzzlephone ile yarışa girmiş durumda.

    Puzzlephone telefon da tıpkı Project Ara gibi çeşitli parçaların birleşimi ile meydana getirebileceğiniz bir telefon konseptine sahip. Ama Project Ara'dan en büyük farkı, daha az ana parça ile fikri biraz basitleştirmiş olması. Puzzlephone'un üç ana parçası var. Spine (belkemiği) adı verilen ana gövde LCD ekran, hoparlör, butonlar ve genel bileşenleri içeriyor. Heart (kalp) ismindeki büyük parça batarya ve ikinci önemdeki elektronik devreleri barındırıyor. Brain (beyin) adı verilen parça ise işlemci ve kamerayı birleştirip bir modül haline getirmiş.

    Ana gövde için farklı ekran boylarında ve renklerde seçenekleriniz olacak, diğer modüller ise isteğinize ve bütçenize göre seçebileceğiniz farklı özellikler barındıracak. Daha büyük batarya, daha fazla bellek, bir GPS modülü veya telsiz modülü isteyebilirsiniz. Puzzlephone platformu tüm donanım üreticilerine açık olacak ve isteyen firma, belli standartlar dahilinde modül üretebilecek. Bu cihaz da işletim sistemi olarak özel bir Android versiyonu kullanacak.

    2015 yılında ilk ürünlerini piyasaya sürmeyi planlayan Puzzlephone tasarımcıları, şu anda projenin gerçekleşebilmesi için kaynak arayışı içindeler.

    Circular Devices kaynak arayadursun, Google 2015 başından itibaren Project Ara durum güncellemesi toplantıları isimli konferanslarına başlıyor.

    The post Yeni Bir Modüler Telefon Projesi: Puzzlephone appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Project Ara Finlandiya Google Teknoloji Haberler

    Merkez Bankası rezervleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

    Merkez Bankası rezervleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

    AK Parti'den Özel'in Cumhur İttifakı'na yönelik sözlerine tepki: Bu bir siyasi saldırganlıktır

    AK Parti'den Özel'in Cumhur İttifakı'na yönelik sözlerine tepki: Bu bir siyasi saldırganlıktır

    Yaşlı adam, kızını ve torununu kurşun yağmuruna tutarak katletti

    Yaşlı adam, kızını ve torununu kurşun yağmuruna tutarak katletti

    Bakmadan Geçme

    14 Haziran Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Haziran burç yorumları nedir? Siirt bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Samsun bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Sakarya bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Rize bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Osmaniye bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Ordu bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Niğde bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Nevşehir bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Muş bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Muğla bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Sürat Kargo, Aras Kargo, Yurtiçi, MNG Kargo Bayramda çalışıyor mu? Kargolar bayramda dağıtım yapacak mı? Dominik Cumhuriyeti - Türkiye maçı ne zaman? Dominik Cumhuriyeti - Türkiye voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Zonguldak bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü resmi tatil sayılır mı, tam gün mü, yarım gün mü tatil?
    Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

    Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title