Haberler

    Televizyon Yayınlarında Yeni Dönem Başlıyor

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK), Ulusal Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı Sıralama İhalesi yapılıyor.

    - Bilkent Otel'de gerçekleştirilen üç gün sürecek ihalenin ilk gününde, genel yayın türünde HD yayın yapacak 8 ulusal kanalın ihalesi gerçekleştirilecek. İhale Komisyon Başkanlığını RTÜK Başkan Yardımcısı Aslan Narin'in yaptığı ihaleye başvuru yapan ve koşulları uygun toplam 13 yayın kuruluşu katılıyor.

    Bugünkü ihaleye katılan yayın kuruluşları şöyle:

    "AKS Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik Anonim Şirketi (Show TV), C Görsel Yayınlar Anonim Şirketi (Bloomberght), Ciner Medya TV Hizmetleri Anonim Şirketi ( Haber Türk), DTV Haber ve Görsel Yayıncılık Anonim Şirketi (Kanal D), Enformasyon Reklamcılık Film Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (CNBC-E), Huzur Radyo TV Anonim Şirketi (FOX), Işıl Televizyon Yayıncılık Anonim Şirketi (Star TV), KTV Yayıncılık ve Reklamcılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Kanal A), MNG TV Yayıncılık Anonim Şirketi (TV 8), Samanyolu Yayıncılık Hizmetleri Anonim Şirketi (Samanyolu TV), Turkuvaz Aktif TV Prodüksiyon Anonim Şirketi (Turkuvaz Aktif TV), Turkuvaz Radyo TV Habercilik ve Yayıncılık Anonim Şirketi (ATV), Yaşam Televizyon Yayıncılık Hizmetleri Anonim Şirketi (Kanal Türk)"

    RTÜK tarafından hazırlanan ve lisans sürelerinin 10 yıl olarak öngörüldüğü ihale şartnamesine göre, asgari yayın lisans ücreti yüksek çözünürlüklü (HD) yayınlar için 3 milyon lira, standart çözünürlüklü (SD) yayınlar için 1 milyon lira olarak belirlendi. RTÜK Karasal Yayın ve Sıralama İhalesi Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliği'nin 20. maddesi gereğince sıralama ihalesi açık teklif usulüyle yapılıyor ve ihale sonunda kuruluşlar en yüksek artırımı teklif eden kuruluş birinci sırada olacak şekilde tekliflerin yüksekliğine göre en düşük teklifi veren kuruluşa kadar sıralanacak.

    Haberin devamı için tıklayın.

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Kanal D Kanal A Star Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title