Haberler

    Mozilla Firefox'a İpad'ler İçin Bölünmüş Ekran Özelliği Geldi

    Eğer iPad'inizde internet tarayıcısı olarak Firefox'u tercih ediyorsanız, Mozilla'nın hayatınızı daha kolaylaştırdığını bilmekten memnun olacaksınız. iPad için Firefox, artık çifte ekran özelliğini destekliyor.

    Apple'ın iOS kısmında en çok eleştirilen "özelliklerinden" biri de, split screen (bölünmüş ekran) özelliğini iPhone'larda sunmayıp iPad'lerde sunuyor olması. Fakat bu özelliğin iPad'lerde de çalışabilmesi için uygulamanın da bunu desteklemesi gerekiyor.

    Kullanıcıların bölünmüş ekranı çok sevdiğini bilen Mozilla da iPad için Firefox'un yeni sürümüne bu desteği ekledi. Böylece internette dolaşabilirken Haritalar'a ya da YouTube'a bakabileceksiniz. Bölünmüş ekran desteğinin yanı sıra, daha iyi sekme yönetimi, Gizli Tarama'ya erişimin kolaylaşması ve gelişmiş klavye kısayolları da Firefox'un yeni sürümüne eklenen özelliklerden.

    Eğer iPad'inizle birlikte harici fiziksel bir klavye kullanıyorsanız, bundan sonra klavye kısayollarını göstermek için Command tuşuna basılı tutmanız yeterli olacaktır. Daha önce Mac'lerde de olan bu özelliğin, Firefox'un iPad sürümüne de gelmiş olması sevindirici.

    Son olaraksa, yine Apple'ın sunmadığı için çok eleştirildiği bir konu var. Mozilla'daki geliştiriciler, Firefox'un varsayılan tarayıcı olarak kullanılabilmesinin bir yolunu bulmuş. Fakat bunu sadece Outlook'tan bir e-posta bağlantısı açtığınızda yapabiliyorsunuz. Hiç yoktan iyidir tabi : )

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title