Haberler

Tayfun da Kanalizasyon Çukuruna Düşerek Öldü...

İstanbul'da 5 Yaşındaki Dilara Dumru'nun Rögara Düşüp Ölmesinin Acısı Hala Silinmezken Adana'da da 6 Yaşındaki Tayfun Kuzu, Kanalizasyonunun Tamiri İçin Açılan Çukura Düşerek Hayatını Kaybetti.

İstanbul'da 5 yaşındaki Dilara Dumru'nun rögar çukuruna düşüp ölmesinin acısı hala silinmezken Adana'da da 6 yaşındaki Tayfun Kuzu, sızıntı yapapn kanalizasyonunun tamiri için açılan çukura düşerek hayatını kaybetti. Oğlunu kaybeden anne 40 yaşındaki Ziynet, sinir krizi geçirip, "Belediyelerden şikayetçiyim. Tayfunumu öldürdüler" diye ağladı.

Yüreğir İlçesi'ne bağlı Doğankent Beldesi'ndeki küçük Tayfun'u yutan kanalizasyon çukuru faciası şöyle yaşandı. Büyükşehir Belediyeleri Yasası ile Adana Büyükşehir'e bağlanan Doğankent Beldesi Cumhuriyet Mahallesi 13 Sokakta oturan 37 yaşındaki Mustafa Nazlı'nın evinin önündeki kanalizasyon borusu sızıntı yapınca pis sular Nazlı'nın bahçesindeki avuluya dolmaya başladı. Nazlı geçtiğimiz Pazartesi günü DYP'li belediyeye giderek yetkililere, kanalizasyon borusunda sızıntı olduğunu tamir edilmesini istedi. Belediye yetkilileri de iddiaya göre, kepçelerinin olmadığını durumu Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASKİ'ye bildireceklerini söyleyip, sızıntının tespit edilmesi için kendilerine kepçe ile borunun etrafını açmalarını söylediler. Bunun üzerine Nazlı, Salı sabahı 50 YTL karşılığında kepçe kiralayıp sızıntının bulunduğu yeri açtırdı. Yaklaşık 1.5 metreyi bulan çukur kısa sürede kanalizasyon suyu ile doldu. Yine iddiaya göre, Çarşamba günü, ASKİ görevlileri akşam saatlerinde sızıntının bulunduğu yere gelip kısa süreli bir çalışma yaptıktan sonra ev sahibi Nazlı'ya "Mesaimiz bitti sonra geleceğiz" diyerek gitti.

ASKİ görevlilerinin bırakıp gittiği, içi kanalizasyon pisliğiyle dolan çukur çevresinde önlem alınmadığı için 6 yaşındaki Tayfun Kuzu'ya mezar oldu. Aynı mahallenin 11 sokağında oturan Kuzu Ailesi'nin 4 çocuğundan 3'ncü büyük olan Tayfun, babannesinin evine giderken merak edip pis su içindeki ayakkabı, ve plistak şişelere bakınca dengesini kaybedip düştü. Tayfun'un çukurdaki suya düşüşünü evlerinin balkonundan gören 10 yaşındaki Tuba Özcan, "Adile abla çukura çocuk düştü" diye bağırdı. Ev sahibi 35 yaşındaki Adile Nazlı, çukurun kenarından boğulmak üzere olan Tayfun'u çıkardı. Mahalle sakinleri küçük Tayfun'u Devlet Hastanesi'ne götürdü. Ancak, Tayfun tüm müdahalalere rağmen kurtarılamayarak öldü. Jandarma olay yerine gelerek şeritle çukurun etrafını çevirerek önlem aldı.

'BİRİSİ Mİ ÖLMESİ LAZIM'

Küçük Tayfun'u kanalizasyon çukurundan çıkartın Adile Nazlı, "Komşumuzun kızı çocuğun düştüğünü söyleyince koşarak çukurun yanına gittim. Çocuk batmıştı. Elinden tutup yukarı çektim. Çıkardığımda yaşıyordu. Ama, çok pis su yutmuşa benziyordu. Elim ayağım karıştı. Biz bir haftadır bu arızanın giderilmesi için hergün belediyeye gidip geldik. İllaha bir insanın ölmesimi gerekiyordu? Eğer bu sızıntı yapılsaydı, şimdi bu çocuk ölmeyecekti" dedi.

Kanalizasyon çukurunda ölen küçük Tayfun'un babası pazarcı Hüseyin Kuzu ve annesi Ziynet sinir krizi geçirdi. Baba Hüseyin, üzüntüden söyleyecek söz bulamazken anne Ziynet ise, oğlunun ölümünden belediyelerin suçlu olduğunu söyledi. "Tayfunum" diye ağlayan acılı anne Ziynet, "Belediyelerden şikayetçiyim" dedi. Mahalle sakinleri ise, çukurun bir haftadır açık olduğunu çukurun bulunduğu sokakta yüzlerce çocuğun öğrenim gördüğü Celil Çavuşoğlu İlköğretim Okulu'nun bulunduğunu belirterek, "Bugün olmazsa yarın başka bir çocuk düşüp ölecekti. Bu kadar vurdum duymazlık olamaz. Dün İstanbul'da bugün Adana'da çocuklar çukurlara düşüp ölüyor. Sorumlularına en ağır ceza verilmesi lazım ki bir daha görevlerini tam yapsınlar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title