Haberler

Tatvan'da Belediyesi Arızalı Su Şebekesi Hatlarında Çalışma Başlattı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde ilçenin büyük oranda içme su ihtiyacını karşılayan su hatlarında meydana zaman zaman meydana gelen arızalar nedeniyle ilçede su kesintilerinin yaşanmasına neden oluyor.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde ilçenin büyük oranda içme su ihtiyacını karşılayan su hatlarında meydana zaman zaman meydana gelen arızalar nedeniyle ilçede su kesintilerinin yaşanmasına neden oluyor.

Su hatlarında meydana gelen arızaları gidermek ve ilçenin su ihtiyacını en kısa sürede karşılamak için kolları sıvayan Tatvan Belediyesi bir yandan sorunu köklü çözüme kavuşturmak diğer yandan ise arızaları gidermek için hummalı şekilde çalışma yürütüyor.

Son günlere ilçede yapılan su kesintilerinin asıl nedeninin ilçeye gelen ve ilçenin yüzde 70 civarında içme suyu ihtiyacını karşılayan Kırkbulak içme suyu hattında meydana gelen arızadan kaynakladığını belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, bir yandan gerek arızaların giderilmesi için hummalı şekilde çalışmalarının diğer yandan ise yeni su kaynakları arayışlarının devam ettiğini söyledi.

Arıların en kısa sürede giderilerek su kesintisi sıkıntısının çözüleceğinin altını çizen Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, "Yıllardan beri hiçbir bakım ve onarım yapılmayan ve şehrin büyük bir bölümünün içme suyu ihtiyacını karşılayan Kırkbulak su deposunun hattında zamanla borularda ellişer metre arayla toplamda kırk elli kırık meydana gelmiştir. Dolayısıyla Kırkbulak su kaynağından çıkan suyun büyük bir bölümü, şehir merkezinde bulunan diğer su depolarına ulaşmadan güzergahtaki alana dökülerek heba oluyor. Tatvan'daki su kesintilerinin büyük bir bölümü bu sorundan kaynaklanmaktadır. Güzergahta meydana gelen arızaların giderilmesi için yoğun bir mesai harcıyoruz. En kısa zamanda güzergahtaki onarımları bitirmiş ve su sıkıntısını gidermiş olacağız" dedi.

İlçeye gelen su kaynaklarının depolardan pompalar vasıtasıyla pompalandığını aktaran Başkan Aksoy, "Tatvan'ın su ihtiyacını karşılayacak yeterince suyumuz mevcuttur. Bildiğiniz üzere depolardaki su şehire elektrik ve pompa yardımıyla ulaşıyor.Su depolarının bulunduğu bölgelerde elektrik kesilince şehirde susuz kalıyordu.Depolarımıza takviye edeceğimiz jeneratörler yardımıyla bu sıkıntının da asgari düzeye inmesi için çaba sarf edeceğiz.Vatandaşlarımıza zaman zaman su verememenin üzüntüsü içerisindeyiz.Yaşanan arızalar nedeniyle meydana gelen su kesintilerine köklü bir çözüm bulabilmemiz için zamana ihtiyacımız var. " diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fettah Aksoy Kırkbulak Bitlis Tatvan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title