Haberler

Taşkına Maruz Kalan Köylere Ziyaretler

Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli başkanlığında oluşturulan heyetin, Hatay'da meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle taşkına maruz kalan bölgelerde incelemelerine devam ettiği belirtildi.

Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli başkanlığında oluşturulan heyetin, Hatay'da meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle taşkına maruz kalan bölgelerde incelemelerine devam ettiği belirtildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, heyetin, ziyaretler kapsamında, Belen'e bağlı Ötençay, merkez ilçeye bağlı Maraşboğazı, Zülüflühan ve Avsuyu köyleri ile Ovakent beldesinde vatandaşlarla bir araya geldiği kaydedildi.

Vali Yardımcısı Mardinli, ziyaret edilen köylerde, vatandaşlarla bir araya gelerek yağışların başladığı andan itibaren Valilik tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, vatandaşların yaşadıkları sorunları ve talepleri de dinlediği belirtildi.

Devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu, tüm kurum ve kuruluşların, üzerine düşen görevi yapmaya devam ettiğini ifade eden Mardinli, Reyhanlı Barajı'nın temelinin atıldığını hatırlatarak, barajın tamamlanmasıyla beraber bu tür sorunların bir daha yaşanmayacağını kaydetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun da, sular çekildikten sonra hasar tespit çalışmalarına başlanacağını, arazisi sular altında kalan çiftçilerin bir dilekçeyle kendilerine ya da bağlı bulundukları ilçedeki müdürlüğe başvurmaları ve çiftçi kayıt sistemini yenilemeleri gerektiğini bildirdi.

Ziyaretlere, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İl Mahalli İdareler Müdürü Lütfü Şaklar, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil Yücelen, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, İl Sağlık Müdür Vekili Adnan Esmerligil ve diğer yetkililer katıldı.

Köy ziyaretleri kapsamında, sağlık görevlileri de özellikle yaşlı vatandaşların sağlık kontrollerini yapmaya devam ettiği bildirildi.

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Ovakent Avsuyu Belen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title