Haberler

Tarihi Çeşmeler Restore Ediliyor

Bodrum'un Turistik Beldelerinden Turgutreis'te, Tarih Heyecanı Yaşanıyor. Kadıkalesi Mevkiinde 1600 Yıllarında Turgutreis'e Gelen Kaptanların Su İhtiyacını Karşılamak İçin Süleyman Kaptan Tarafından Yapıldığı Tahmin Edilen Tarihi Çeşmeler Restore Edilerek Turizme Kazandırılıyor.

Bodrum'un turistik beldelerinden Turgutreis'te, tarih heyecanı yaşanıyor. Kadıkalesi mevkiinde 1600 yıllarında Turgutreis'e gelen kaptanların su ihtiyacını karşılamak için Süleyman Kaptan tarafından yapıldığı tahmin edilen tarihi çeşmeler restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Turgutreis Kadıkalesi Yolu üzerinde bulunan tarihi çeşmelerin deniz kumundan yapıldığı, ancak zamanla tuzlu suyun orijinal yapıya zarar verdiği belirtiliyor. Büyük bir titizlikle yürütülen restore çalışmalarıyla birlikte orijinal yapının yeniden gün ışığına çıkarılması amaçlanıyor. Genç stajyerler ve kale yetkilileri yapı üzerindeki sıvayı temizleyerek orijinal yapıyı ortaya çıkarıyor.

Turgutreis Belediyesi'nin destekleriyle Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi tarafından yapılan restore çalışmalarında, İstanbul'dan gelen 3 stajyer öğrenci ile Bodrum Kalesi'nde çalışan arkeolog görev alıyor. Kale Müdürü Yaşar Yıldız'ın incelemelerde bulunduğu tarihi çeşmeler üzerindeki Osmanlı Türkçesi yazıların bugünkü Türkçe ile İngilizceye çevrilip çeşmenin yanına asılacağı belirtildi. Böylece yöreye gelen yabancı turistlerin bilgilendirilmesi sağlanacak.

Turgutreis Kadıkalesi mevkiindeki tarihi çeşmeleri kısa sürede turizme kazandıracaklarını belirten Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi Müdürü Yaşar Yıldız, "Tarihi çeşmenin bulunduğu bölgede restore çalışmaları sürüyor. Turgutreis Belediyesi bize destek oluyor. Arkeologlarımız çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Beldenin Aspat mevkiinde tarihi hamam bulunduğunu belirten Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, "Kadıkalesi'ndeki tarihi çeşmeler, restore çalışmalarının ardından beldemizde simge olacak. Beldemizdeki tarihi yapıları koruma altına almak ve turizme kazandırmak için çalışmaları sürdürüyoruz. Belediye olarak her desteği sağlıyoruz. Amacımız beldemize gelen misafirlere tarihimizi tanıtmak. Tatile gelen yabancı turistler ise sadece deniz, plaj ve güneş için değil tarihimizi görmek için Turgutreis'e

gelecekler" dedi.

(BT-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title