Haberler

Suriyeli Terör Şüphelisinin İntiharı Almanya'da Tartışma Başlattı

– Almanya'da terör şüphesiyle tutuklanan Suriyeli Jaber Albakr, dün gece hücresinde intihar etmişti.

– Almanya'da terör şüphesiyle tutuklanan Suriyeli Jaber Albakr, dün gece hücresinde intihar etmişti. Albakr'ın intiharı Almanya'da tartışma başlattı. Planladığı iddia edilen bombalı saldırının detayları, kendisine yardım edenler ve muhtemel bağlantıları konusunda bilgi edinilebilecek tek kaynak olan Albakr'ın intiharı, "fiyasko" olarak değerlendiriliyor.

ARD'de sabah programına katılan Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, olayın hızlı bir şekilde aydınlığa kavuşturulmasını isterken, CDU'lu Wolfgang Bosbach, ifade vermeye hazır olan birisinin ölü bulunmasını trajedi olarak nitelendirdi. İhmali olanların belirlenmesi gerektiğini kaydeden Bosbach, sorumluların kusur olmadığını belirterek olaydan sıyrılamayacaklarına dikkat çekti.

Yeşiller Milletvekili Kostanstin von Notz ise, olayı "fiyasko" olarak nitelendirdi. Deutschlandfunk'a konuşan Notz, intihara eğilimli olduğu bilinen birisinin niçin kontrolsüz kaldığı sorusunu sorarak, bu tür vahim hataların gelecekte engellenmesi gerektiğini söyledi.

Yeşiller partisinden Tobias Linder, Albakr'ın intiharındaki ihmal olduğunu öne sürdü. Twitter hesabından "Sürekli kontrol altında olması gereken birisi nasıl olur da kendisini asabilir?" diye sordu.

Almanya Polis Sendikası Başkanı Rainer Wendt ise, Albakr'ın intiharına ilişkin yanıt bekleyen çok soru olduğunu belirtti. Wendt, "Birbirimizi kandırmayalım. İntihar edilebilecek tüm eşyalar alındığında birisinin canına kıyması kolay bir iş değil. Neyle intihar ettiyse o eşyanın da alınması gerekmez miydi?" diye sordu.

Basına yansıyan haberlerde, Albakr'ın kaldığı hücrede üzerindeki T-shirt ile intihar ettiği belirtiliyor.

Jaber Albakr'ın intiharına ilişkin Saksonya Adalet Bakanlığı'nın gün içerisinde ayrıntılı bir açıklama yapması bekleniyor.

Chemnitz kentinde bombalı eylem hazırlığında olduğu şüphesiyle kaldığı eve cumartesi günü baskın düzenlenen ancak, baskından kıl payı kurtulan terör şüphelisi Suriyeli Jaber Albakr (22) pazartesi günü Leibzig kentinde tutuklanmıştı.

Alman Anayasayı Koruma Teşkilatına göre Albakr, Berlin'de bir havalimanına bombalı saldırı planlamakla suçlanıyordu. Albakr'ın Chemnitz'deki evinde yapılan aramalarda 1,5 kilogram TATP patlayıcı madde bulunmuştu. - Dortmund

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Thomas de Maiziere Chemnitz Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title