Haberler

    Suriyeli Sığınmacılar Yerli Nüfus Sayılacak

    Güncelleme:

    Başbakan Ahmet Davutoğlu talimat verdi, AK parti Yerel Yönetimler Başkanlığı, Büyükşehir Yasasında yapılacak değişiklikle, Suriyeli mülteciler yerli nüfustan sayılacak.

    Başbakan Ahmet Davutoğlu talimat verdi, AK parti Yerel Yönetimler Başkanlığı, Büyükşehir Yasasında yapılacak değişiklik için harekete geçti. Bir yandan hummalı bir çalışma yürütülürken bir yandan da tarafların görüşleri alınıyor. Yasada yapılacak değişiklikle, "Suriyeli mülteciler yerli nüfustan sayılacak."

    FAKIBABA AÇIKLADI

    Karar Gazetesi'nden Erol Metin'in haberine göre, hazırlıklara ilişkin bilgi veren AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ahmet Eşref Fakıbaba, bu dönem Meclis'e sevk edilmesi planlanan düzenlemeyle, belediyelerin yükünün hafifletileceğini söyledi. Fakıbaba, yeni düzenlemeyle belediye gelirlerinde artış yaşanacağını belirtti. Mevcut düzenlemede İller Bankası'nın belediyelere nüfus oranına göre pay verdiğini hatırlatan Fakıbaba, yapılacak değişiklikle Suriyeli mültecilerin de yerli nüfustan sayılacağını belirtti. (Kaynak:Karar)

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Ahmet Eşref Fakıbaba Ahmet Davutoğlu Erol Metin AK Parti Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500

    Yorumlar (238)

    turkish:

    bizde sanıyoruz savaştan kaçanlara yardım ediyoruz adamlar oy icin getirmişler bunları yazıklar olsun hakkımı helal etmiyorum

    37
    1
    yanıtYanıtla
    Rize:

    Zaten 5. Yilini dolduran 1 milyon suriyeli turkiyede ve yasalara göre vatandaslik almalari haklari. . Zaten beni kimse inandiramaz almis bile olabilirler. . Herkes kilictaroglunun multeci politikasini elestirdigine kiziyor ama, adam yuzde yuz hakli. . Yani baskanlik icin 400 milletvekili icin böyle bir ulkenin altina dinamit yerlestirilmez. . Vatan hainimisiniz olum siz bu ulkenin basinda. .

    34
    3
    yanıtYanıtla
    mantık:

    oturma izni almadan vatandaşlık başvurusu yaptıktan sonra 5 sene geçmesi yazımm. . onlar sığınmacılarr sığınmacılar bu süreye dahil olmazlar

    yanıt6
    yanıt5
    mantik??????:

    Mantik, bir gecede yasa cikariyor bunlar. Sen hangi alemdesin ya? Bu kadar beyinsizmi saniyorsun herkesi?

    yanıt3
    yanıt0
    Recep Atli:

    60 yildir Almanyada yasayan ve vergisini ödeyen Türkler mahalli secimlerde oy kullanamiyor. Bu Almanlar aptalda sizmi akillisiniz. Oy isin ülkemizi arap ve kürt mültecilere satmak buna denir. Sizin topunuzu vatan hainligi yüzünden mahkemeye vermek gerekiyor.

    36
    0
    yanıtYanıtla
    Ali:

    Recep Bey ağzınıza sağlık. Çok güzel yazmışsınız. Irak savaşı döneminde gelen ıraklılar, 12 yıldır ülkemizden gitmediler. Burada çok güzel ve rahat yaşıyorlar. Suriyelilerde aynı şekilde olacaklar. Yıllar geçecek aradan ve asla ülkelerine dönmeyecekler. Sizin benim haklarımdan faydalanacaklar. Aptal ülkem.

    yanıt19
    yanıt0
    osman nevres:

    allah selanı versin akepe.

    33
    0
    yanıtYanıtla
    Amin:

    bu kararda emeği geçen herkesin Allah belasını versin

    30
    0
    yanıtYanıtla
    hasan osman:

    Psi mal olan ülkeye allah nasıl yardım etsin ? muhammed bile salaklardan uzak dururdu bizimki bagırına basıyo

    yanıt1
    yanıt0
    İSLAM:

    burası türk devleti herkes evine gitsin. ülkemizin kimliğini bozamazsınız.

    30
    0
    yanıtYanıtla
    Tüm 238 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title