Haberler

Stuttgart'tan Erzincan'a Dostluk İçin Pedal Çeviriyorlar

Almanya'da yaşayan Türk ve Alman iki komşu, iki ülke dostluğuna dikkat çekmek için Stuttgart'tan yola çıktıkları turda Erzincan'a pedal çeviriyor.

Almanya'da yaşayan Türk ve Alman iki komşu, iki ülke dostluğuna dikkat çekmek için Stuttgart'tan yola çıktıkları turda Erzincan'a pedal çeviriyor.

Stuttgart'tan bisikletleriyle yola çıkan 41 yaşındaki dünya kick boks şampiyonu Gökhan Arslan ile 54 yaşındaki Alman serbest mali müşavir Möhl Christoph, iki ülke arasındaki dostluğun simgesi olmak ve etnik grupların kardeşliği adına bisiklet turu başlattı.

Turlarının ilk etabını tamamladıkları Bursa'dan 5 gün önce yola çıkan ikili, Sivas'a ulaştı. Arslan ve Christoph'u, Zara ilçesi girişinde Kaymakam Yunus Kızılgüneş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hamza Ergüt ile iş adamı Vahap Yapıcı karşıladı.

İkili ile bir süre sohbet eden Kızılgüneş, gerçekleştirmekte oldukları bisiklet turunun insanlık adına, iki ülke arasındaki diyaloglar adına büyük önem taşıdığını belirterek, ikiliyi ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

Kick boksta 4 dünya şampiyonluğu bulunduğunu belirten Gökhan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Alman dostumla birlikte dostluk, barış, kardeşlik adına Stuttgart'tan Erzincan'a pedal çeviriyoruz. İnşallah bütün insanlara, dostlarımıza örnek bir davranış olur. Onlar da dostluk, barış, kardeşlik adına bir adım atarlar." dedi.

Son dönemdeki siyasi kargaşalardan dolayı iki ülke dostluğuna dikkat çekmek için komşusuyla yola çıktıklarını anlatan Arslan, "Amaç Alman ve Türk dostluğuydu. Daha önce ilk turumuz Stuttgart-Bursa idi. Alman-Türk dostluğu adına diplomatik bir girişim oldu. 12 günde Bursa'ya ulaşmıştık. Şimdi de ikinci etapta Bursa'dan Erzincan'a gidiyoruz. Türkiye'de yaşayan etnik grupların kardeşliği için. 5 günde Bursa'dan Zara'ya geldik. Yolumuzun son 180 kilometresine girdik. Turumuzu memleketim olan Erzincan'da tamamlayacağız." ifadelerini kullandı.

Möhl Christoph ise şunları kaydetti:

"Dostum, kardeşim Gökhan ile birlikte Stuttgart'tan yola çıktık. Zor ve anlamlı bir bisiklet turu nedeniyle Zara'dayız. Daha önce birinci etabı gerçekleştirmiştik, Stuttgart'tan Bursa'ya gelmiştik. Bu turumuzu Almanya-Türk dostluğu adına başlatmıştık. İnternasyonel ve kültürel bir barış için yollardayız. Umarım bu amacımız dostluk ve kardeşlik anlamında simge haline gelecektir. Batıdan doğuya doğru gidiyoruz. Türkiye'ye ilk kez gelme imkanı buldum ve Türkiye'de olmaktan dolayı çok mutluyum. Sıcakkanlı, misafirperver insanlar."

İkili daha sonra Erzincan'a gitmek üzere Zara ilçesinden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title