Haberler

Stgm Tarafından Stk'lara Yönelik Yeni AB Hibe Programının Tanıtımı Yapılacak

Kilis Kent Konseyi Genel Sekreteri Kahraman Ünler, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (Stgm) Tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarına (Stk) Yönelik Yeni Avrupa Birliği (AB) Hibe Programının Tanıtımının Yapılacağını Söyledi.

Kilis Kent Konseyi Genel Sekreteri Kahraman Ünler, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) tarafından sivil toplum kuruluşlarına (STK) yönelik yeni Avrupa Birliği (AB) hibe programının tanıtımının yapılacağını söyledi.

Ünler, STGM yetkilileri Mert Altıntaş ve Funda Küçüncan, STGM Adana Yerel Destek Merkezi yetkilileri A. Leyla Sağlamtimur ve Emine Fulsen Halil, Doğu Akdeniz Sivil Toplum Platformu (DASP ) temsilcisi Aydın Görgün, Kilis'teki STK ile Çarşamba günü bir toplantı yapacağını belirtti.

Ünler, "Türkiye'de Sivil Toplumun Desteklenmesi: Katılımcı Demokrasi için Yerel Hareket başlıklı AB destekli yeni bir hibe programı başlamıştır. Program yerel düzeyde çalışmalar yapan STK'ların küçük ölçekli projelerine destek vermeyi amaçlamaktadır.Türkiye'de sivil girişimlerin/STK'ların kapasitelerini güçlendirerek katılımcı demokrasinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yeni bir hibe programı başlamıştır. Program kapsamında; Yerelde var olan sorunlara dikkat çekilerek farkındalık oluşturmak için düzenlenecek faaliyetler, STK'ların faaliyetlerini güçlendirmek ve etkisini arttırmak için düzenlenen tanıtım ve halkla ilişkiler faaliyetleri ve ağ oluşturmaya yönelik çalışmalar, STK'ların faaliyetlerinde katılımcı süreçleri geliştiren girişimler desteklenecektir. Programa toplumsal cinsiyet, çevre ve doğanın korunması, çocuk hakları, engelli hakları, gençlik, insan hakları, yerel kültür ve kültürel haklar alanlarında çalışan yerel STK'lar başvurabilecektir. Toplam bütçenin 400 Euro olduğu program kapsamında STK'lar tarafından yürütülecek projelere en az 5 bin Euro ve en fazla 10 bin Euro tutarında destek sağlanacaktır. Programın Sözleşme Makamı Merkezi Finans ve İhale Birimi'dir. STGM programın teknik uygulamasından sorumlu olacaktır ve hibe projelerinin izleme çalışmalarını koordine edecektir" dedi.

Hibe programını tanıtmak üzere STGM tarafından Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Mersin illerinde, öncelikle çocuk, gençlik, engelliler, toplumsal cinsiyet, çevre, insan hakları ve kültür/sanat konularında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına yönelik tanıtım toplantıları düzenleneceği kaydedildi.

(MAD-OÇ-Y) 26.05.2008 17:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title