Haberler

FIFA Listesinden Çıkartılan Cem Papila Hakemliği Bıraktı

A Klasmanı Futbol Hakemlerinden Cem Papila Yaklaşık 2 Saat Önce Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Çulcu'ya Arayarak Hakemlik Görevinden İstifa Ettiğini Söyledi. Papila Bu Kararı FIFA Listesinden Çıkartılması Üzerine Aldığını Belirtirken Şunları Söyledi.

A klasmanı futbol hakemlerinden Cem Papila yaklaşık 2 saat önce Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Çulcu`ya arayarak hakemlik görevinden istifa ettiğini söyledi. Papila bu kararı FIFA listesinden çıkartılması üzerine aldığını belirtirken şunları söyledi.

¨ Ben hayatım boyunca hedeflerim için yaşadım. Kendime çizdiğim bir yol vardı. Gerçekleştirmek istediğim hedefler doğrultusunda da devam ediyordum. En büyük amacımda FIFA`da yükselmekti. Bir kademe yükselmiştim. 4. kademeye çıkmayı beklerken FIFA listesinden çıkartıldığımı öğrendim. Ortada bir hedef kalmamıştı. Sonuçta istifa etmeyi uygun gördüm¨.

Cem Papila FIFA listesinden çıkartılmasını da beklediğini söylerken¨ Bu karar benim için sürpriz olmadı. Özel sebeplerden dolayı böyle bir karar alınacağını tahmin ediyordum. Yarın yazılı olarak Merkez Hakem Kurulu`na istifamı sunacağım. Ama spor camiasından kopmak istemiyorum. Önümüzdeki haftalarda gözlemcilik yapmak istiyorum¨ dedi. Papila FIFA listesinden çıkartılmasına neden olduğunu iddia eden özel sebepler konusunda ise bir açıklama yapmak istemedi.

Yaşanan bu gelişme üzerine Merkez Hakem Kurulu başkanı Mustafa Çulcu şunları söyledi.

¨ Cem Papila bana istifa etmek istediğini söyledi. Ben de bunun kendi düşüncesi olduğunu ve saygı duyacağımı belirttim. Ama şunu söylemek istiyorum. Bana ulaşmış resmi bir yazı yok. Bir hakem görevini bırakma isteğini bize resmi yazı ile bildirmelidir. Yarın bu yazıyı yollayacağını söyledi. Eğer yarın istifa dilekçesi bize ulaşırsa, kabul ederiz. Bu karar Cem Papila`nın kendi tasarrufudur. Ben onun adına bir yorum yapamam. FIFA listesinden çıkartılmasında Futbol Federasyonu`nun kararıdır. Listeye alınması da, çıkartılması da futbol federasyonunun bir tercihidir¨.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title