Haberler

Eski Hakem Lale Orta, CHP'den Aday Adayı

Güncelleme:

Profesyonel ve amatör ligde yaklaşık bin 500 maç yöneten Lale Orta, 20 yıllık futbol kariyerinin ardından siyasete atılıp CHP'den milletvekili aday adayı oldu.

Türkiye ve Avrupa'nın ilk FIFA kokartlı kadın hakemi' olarak 11 yıl uluslararası hakemlik yapan Lale Orta, Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili aday adayı oldu.

CHP YÖNETİMİ KARAR VERECEK

Radikal'in haberine göre; Kontenjan adaylığı için başvuran Orta'nın vekil adayı olup olmayacağına CHP yönetimi karar verecek. Türkiye'de futbol üzerine doktora yapan tek kadın olan 55 yaşındaki Orta, başvurusunda herhangi bir il belirtmedi, bu konudaki tercihi de CHP yönetimine bıraktı.

NİSAN AYINDA NETLİK KAZANACAK

CHP'ye aday adayı olarak toplam 2 bin 822 kişi başvuruda bulundu. Aday adaylarının, bin 871'i ön seçim için başvururken, Türkiye genelindeki belirlenen 39 kontenjan için ise aralarında Lale Orta'nın da bulunduğu 461 aday adayı başvuru yaptı. CHP'de ön seçimler 29 Mart Pazar günü yapılacak. Ön seçim sonrası Nisan ayı içinde 550 milletvekili adayı kesinleşecek. Lale Orta'nın da aday olup olamayacağı Nisan ayından netlik kazanacak.

GEÇEN YIL CHP'Lİ OLDU

Lale Orta, 10 Haziran 2014 tarihinde CHP üyesi olmuştu. Orta'ya, parti rozeti TBMM'de CHP grup toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından takıldı.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Cumhuriyet Halk Partisi Lale Orta Türkiye Spor Haberler

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir? Rüyada birinin öldüğünü görmek ne anlama gelir? 32 farz nedir? 32 farz nelerdir, imanın şartları nedir? 32 farz anlamı, İslamın 5 şartı ve açıklamaları 21 Nisan hangi burç? Nisan'ın 21'inde doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan burcu! 20 Nisan hangi burç? Nisan'ın 20'sinde doğanlar hangi burç oluyor? 20 Nisan burcu! İzmir Dikili orman yangını söndürüldü mü? Orman yangınında son durum 26-27 Temmuz Akaryakıt Fiyatları: Benzine, motorine, mazota zam veya indirim var mı, gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 26-27 Temmuz bugün ve yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, kaç derece? Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Fransa'da tarihi anlar! 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılışı Sen Nehri'nde gerçekleştirildi

Fransa'da tarihi anlar! 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılışı Sen Nehri'nde gerçekleştirildi

500

Yorumlar (7)

Temiz siyaset:

Düzgün dürüst insanlar CHP''ye geliyor. . .

25
27
yanıtYanıtla
aaa:

Başı temiz dürüst değil kuyruğu nasıl temiz oluyor :))) kendini yönetemeyen bir chp Türkiyeyi nasıl yönetecek ALLAH aşkına. . .

yanıt23
yanıt14
E.TmobilWeb@haberler.com:

Temiz insanlara ihtiyacimiz var siyasette. Neden olmasin ki

25
10
yanıtYanıtla
Dadaş:

Evet kesinlikle!! Zaten Cehape başlı başına temizlik sembolü değil mi :)

yanıt5
yanıt5
GERÇEK:

CHP 90 YILLIK TARİHİNDE BİR ÇOK BADİRELER ATLATTI HALA AYAKTA AKP İSE BAŞLARINDAKİ ÇOBAN GİDİNCE BİZİ KİM GÜDECEK DERDİNE DÜŞTÜ HERGÜN BİRİ BİRİSİNİN ARKASINDAN ATIYOR AMA DÜRÜST OLMADIKLARI İÇİN KARINLARINDAN KONUŞUYORLAR VELHASIL ÖNÜMÜZDEKİ YILLAR CHP''Lİ YILLAR OLACAK. . . .

4
13
yanıtYanıtla
Turgut:

bizim bi penaltımızı vermemişti . .

2
3
yanıtYanıtla
MUHAMMED ERTAN:

DAHA ÇOK BEKLERSİNİZ 80 YILLDIR BU ÜLKEYİ SÖMÜRDÜNÜZ

4
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title