Haberler

Eşinin öldürdüğü 6 aylık hamile kadının kardeşi: Çocukları için kendini feda etti

Güncelleme:

Konya'da, 6 aylık hamile Sadife Yüzer, 3 çocuğunun gözü önünde eşi tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Acılı kardeş Rıfat Yıldız, "Ablam ailesi için, babamın ve kardeşlerimin başı belaya girmesin diye hep sustu. Bizim başımızın belaya girmesini engelledi ama kendini, bizim ve çocukları için feda etti" dedi.

Feci olay, geçen çarşamba günü saat 12.00 sıralarında Çumra ilçesi Dineksaray Mahallesi'nde meydana geldi. Çiftçi Ali Rıza Yüzer(35), 6 aylık hamile eşi Sadife Yüzer'i(35) yaşları 9 ile 12 arasında değişen 3 çocuğunun gözü önünde av tüfeğiyle 5 el ateş ederek, öldürdü.

Ali Rıza Yüzer, jandarmayı arayıp eşini öldürdüğünü bildirdi. Gözaltına alınan Ali Rıza Yüzer, ifadesinde "Aramızda anlaşmazlık vardı. Kavga ettik, tüfekle vurdum. Pişman değilim" dedi. Babaları tarafından anneleri gözleri önünde öldürülen 3 çocuk ise devlet korumasına alınarak yuvaya yerleştirildi. Yüzer, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"DAHA ÖNCE DE KOLUNU KIRMIŞ"

Eşinden sürekli şiddet gördüğü belirtilen Sadife Yüzer'in, daha önce birkaç kez evi terk edip, annesinin evine yerleştiği, 2018 yılı temmuz ayında da 15 gün süreyle koruma kararı aldırdığı öğrenildi. Öldürülen Sadife Yüzer'in kardeşi Rıfat Yıldız(33), "Ablam, çektiği sıkıntıları saklayan, babasının ve kardeşlerinin başı belaya girmesin diyen biriydi. Bize sürekli 'İyiyiz' derdi. Esasında öyle olmadığını zaman geçtikten sonra öğreniyoruz ama hiçbir şeye faydası yok. Benim ablam 6 aylık hamileyken rahmetli oldu" dedi. Ablasının gördüğü şiddet nedeniyle daha önce kolunun kırıldığını belirten Yıldız, "1,5 yıl önce aralarında kavga yaşandı. Boşanma konusu konuşuldu. Biz o eve dönmesini istemedik. Evliliğin bitmesini istedik. Çünkü kötüye gidiyordu. Bize katilin kardeşi, şeref sözü verdi; 'Böyle bir kavga yaşanırsa, geri getireceğiz' dedi. Kurban Bayramı'nda ablamın kolu kırılmış. Ben şüphelendim ablama sordum. 'Yemin et inanmam' dedim. 'Çocuklarımın üzerine yemin ederim banyoda düşüp, kolumu kırdım' dedi. Ama bu olayı bizden sakladılar. Belki ablam kolu iyileşmeden rahmetli oldu" diye konuştu.

Eşinin öldürdüğü 6 aylık hamile kadının kardeşi: Çocukları için kendini feda etti

"İNŞALLAH ABLAM SON OLUR"

Yetkililere seslenen Yıldız, şunları söyledi: "Boşanma derecesine gelen ailelere sesleniyorum, hiçbir şeyi saklamasınlar. Geçimsizlik varsa, sıkıntılar varsa saklamasınlar. Devletimiz öyle bir önlem alsın ki, kadın cinayeti işleyecekler iki kere düşünsün. İnşallah ablam son olur. İdam, en ağır cezadır. Devletimiz kazalar önlensin diye yolları genişletiyor, kazalar azalıyor. Devletimiz bu işe de bir el atsa, idam olsa yılda bin tane kadın cinayeti işleneceğine 100'e düşer. Değilse benim ablam gibi nice ablalar, nice çocuklar evler dağılır. Benim ablamı kendi kızlarıymış gibi düşünsünler. Düştük, Allah kimseyi düşürmesin. İşin içinden çıkamıyoruz. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Devlet büyüklerime sesleniyorum. Ablam ve karnındaki bebeği için bu olayda bari davaya müdahil olun. Ablamı kendi kızınız, evladınız gibi görün. Bütün siyasi partiler bu işe bir el atsın. Gerekirse 1 ay Meclis'te nasıl önlem alırız, diye konuşsunlar. İnsanlar artık kadın cinayetlerine alıştı. Normal habermiş gibi gelmeye başladı. Böyle mi olması lazımdı? Bizim ocağımıza ateş düştü. Başkalarının başına gelmesin."

"TESELLİ ETTİĞİM OLAY BENİM DE BAŞIMA GELDİ"

2019 yılının ağustos ayında eşi tarafından öldürülen 3 çocuk annesi Tuğba Erkol'un kardeşiyle birlikte çalışan Rıfat Yıldız, "Tuba Erkol, 44 yerinden bıçaklanıp öldürülmüştü. Hala mahkemesi devam ediyor. Çalıştığım iş yeri sahibi Osman Ceran, Tuba Erkol'un kardeşi. Onu her zaman teselli ederdim. Olay günü iş yerine babası Mustafa Ceran geldi. Ona başsağlığı dileyememiştim. Başsağlığı diledim, dertleştik. Mustafa amca gitti 1 saat sonra acı haberi aldım. Teselli ettiğim olay benim de başıma geldi. Aynı kaderi paylaştık. Bu acı tesadüf, inşallah bizde son olur. Herkese de ders olur" diye konuştu.

Eşinin öldürdüğü 6 aylık hamile kadının kardeşi: Çocukları için kendini feda etti

"ABLAMIN SON ELBİSESİNİ BEN ALDIM"

Yıldız, "Gece başımı yastığa koyduğumda Allah'ım acaba bu rüya mı? Ne olur rüya olsun diyorum. Ablamın cenazesi için kuzenim kefen almış. Kefen parasını verdim. O kadar mutlu oldum ki. Ablamın son elbisesini aldım. Ablam ailesi için, babamın ve kardeşlerimin başı belaya girmesin diye hep sustu. Kolu kırıldığında bize yalan söyledi. Bizim başımızın belaya girmesini engelledi ama kendini feda etti" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Rıfat Yıldız Çumra Haberler

500

Yorumlar (30)

Hatice Ünlüsoy:

idam gelince bu vahşi insanları teker teker idam edeceğiz Toplumun huzurunu bozmaktan yargılayacagız.Adam öldürüp aslanlar gibi icerde yatarız demek tok artık .Bakalım aslanlar gibi idam olabileceklermi. sabır az kaldı.

21
2
yanıtYanıtla
şeref:

Boşuna hayal kurmayalım. İdam gelmez. .

yanıt0
yanıt1
bilgin:

şeref sizi. hapiste yaşatmasınlar.

20
2
yanıtYanıtla
Son:

Son 18 yıldır kadın cinayetleri yüzde 1000 artmış neden acaba

13
6
yanıtYanıtla
Sona cevap:

18 bin kere.

yanıt0
yanıt0
CAVEMAN:

Eğitim evde başlar, erkek çocuklarını paşalar gibi povpovlarsan ,her istediğini yaparsan ,kendini en üstün sanar ve şımarır.

12
2
yanıtYanıtla
Murat:

Üzüldüm, temiz insanlarmış.

13
0
yanıtYanıtla
Aylin:

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Rabbim sabır versin.

11
0
yanıtYanıtla
DENİZLİLİ:

ALLAH BELASINI VERSİN ADİLER KADINA GÜCÜ YETİYOR 6 AYLIK BEBEKLE BİRLİKTE ÖLDÜRMEK SUÇSUZ BEBEĞİN AHI BİR ÖMÜR YAKANDA KALSIN İNŞALLAH ÖMÜR BOYU ACI ÇEKEREK ÖL

11
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

idam cezası artık gelmeli

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title