Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Erbil saldırısı açıklaması

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Erbil'de konsolosluk görevlisinin şehit olduğu saldırı, 3 kişi tarafından düzenlendi" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erbil'deki saldırıyla ilgili Irak merkezi yönetimi ve bölgesel Kürt yönetimi ile temas halinde olduklarını ve gerekirse heyet gönderileceğini bildirdi. Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, " Erbil'de konsolosluk görevlisinin şehit olduğu saldırı, 3 kişi tarafından düzenlendi" dedi.

"KENDİ İÇİMİZDE İSTİHBARATIMIZLA SÜRECİ DEĞERLENDİRİYORUZ"

Çavuşoğlu, "Saldırganlar Iraklı iki kişiye de saldırıyorlar. Hem Erbil, hem Bağdat ile temas halindeyiz. Diğer taraftan Irak Dışişleri Bakanı kendisi şu anda Washington'da, saldırganların yakalanması, arkasında ne var, bunların tüm detaylarıyla ortaya çıkması için temaslarımızı sürdürüyoruz. Kendi içimizde istihbaratımızla süreci değerlendiriyoruz. Gerekirse heyet de göndeririz tabii, tüm boyutlarıyla aydınlatılması için gereken neyse onu biz yaparız. Temaslarımızı sürdürüyoruz. Şu anda atılması gereken adımlar konusunda onlarla temaslarımız sürüyor. Böyle bir saldırı olunca, ilk akla gelen terör saldırı oluyor. Yan masada iki tane de Iraklının öldürülmesi, daha doğrusu saldırıya uğraması birinin öldürülmesi, diğeri ağır bir şekilde yaralıymış, onlara yönelik de saldırı olduğu için tam detaylı bilgi vermesi için bunların ortaya çıkması gerekiyor. Bunlar ortaya çıkınca sizlerle paylaşacağız" ifadelerini aktardı.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomatların da bulunduğu restorana bugün öğle yemeği esnasında silahlı saldırı düzenlenmişti. Anadolu Ajansı, bir Türk diplomatın şehit olduğunu bildiriyor. Ayrıca bir Irak vatandaşı öldü, bir diğeri de yaralandı.

Çavuşoğlu ayrıca, Irak Dışişleri Bakanı, IKBY Başkanı ve Başbakanı ile telefonda görüştü.

RUDAW: KONSOLOS YARDIMCISI YAŞAMINI YİTİRDİ

Bölgeyi kontrol eden Barzani'nin yayın organı Rudaw, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve saldırı sırasında olay yerinde olmadığını aktardı. Rudaw'a göre, saldırıda Konsolos Yardımcısı hayatını kaybetti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Erbil Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
title