Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Bozcaada'daki voleybol turnuvasının bugünkü maçları ile ÇOMÜ'deki Bahar Şenlikleri ertelendi.

Bozcaada ilçesinde düzenlenen voleybol turnuvasında bugün oynanması gereken müsabakalar ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesindeki (ÇOMÜ) Bahar Şenlikleri, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle ertelendi.

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, voleybol maçlarının, ülkeyi yasa boğan olay dolayısıyla iptal edildiği bildirdi.

Olaydan duydukları üzüntüyü dile getiren Yılmaz, grev hakkını kullanmak isteyen belediye işçilerinin bugün idari izinli sayılacağını söyledi.

ÇOMÜ Yönetim Kurulu da Soma'daki elim kaza nedeniyle işçilerin ve milletin acısını paylaşabilmek için 19'uncu Bahar Şenliklerinin ertelenmesine karar verdi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ise yayımladığı mesajda, Soma'daki büyük facianın, herkesin ortak matemi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"ÇOMÜ olarak milletimizin acısını en derinden paylaşıyoruz. Bugün hepimiz Soma'yız, hepimizin büyük acısı var. Ekmeğini en zor koşullarda yerin altında arayan, evine, ailesine namusuyla AŞ götürmek için uğraş verirken şehit olan işçilerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır, faciada yaralanmış olan işçilerimize de Yüce Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Ümit ederiz ki Allah, bu millete bir daha böyle acılar yaşatmaz ve yine ümit ederiz ki madende sıkışmış işçilerimiz de bir an önce sağ salim bir şekilde ailelerine kavuşabilir." - Çanakkale

Kaynak: AA / Güncel

Hakan Can Yılmaz Çanakkale Bozcaada Soma Politika Güncel Haberler

title