Haberler

Sokakta Üst Araması Yapan 2 Polis, Hırsızlıktan Tutuklandı

Güncelleme:

Kartal'da gece bekçiliği yapan İran uyruklu kişi, kendisini durdurarak kimlik kontrolü yapan ve üstünü arayan polislerin cüzdanındaki 2 bin 900 lirayı aldığını iddia etti. Adliyeye sevk edilen polisler delil karartma ve kaçma şüpheleri bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

İstanbul Kartal'da, 30 Aralık 2018'de gece bekçiliği yapan yabancı uyruklu H.A., cadde üzerinde kimlik kontrolü yapan polis memurları tarafından durduruldu. Kimlik kontrolünün ardından, H.A.'nın üstü arandı. İddiaya göre H.A., polisler tarafından kimlik kontrolü yapılıp, üstü arandıktan sonra cüzdanının arasındaki 2 bin 900 liranın olmadığını fark etti. Kendisini durduran, daha sonra ekip arabasıyla oradan ayrılan resmi kıyafetli 2 polisin parasını almış olduğunu düşünen H.A. polis memurlarından şikayetçi oldu.

"PARAM YOK" DEDİ, POLİSLER GÖZALTINA ALINDI

Gece bekçisi olarak çalışan H.A.'nın şikayeti üzerine yaklaşık 1 buçuk ay sonra gözaltına alınan polis memurları Y.D. (25) ile M.A. (37) 7 Şubat'ta polis eşliğinde Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne götürüldü. İfadelerinin ardından polis memurları Y.D. ve M.A. "ikna suretiyle irtikap" suçundan tutuklanmaları talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

"ŞÜPHELENDİK, DURDURDUK VE ÜSTÜNÜ ARADIK"

Sözcü'nün haberine göre; hakimlikteki sorgusunda şüphelendikleri için kimlik sorduklarını ve yaptıklarının olağan kontrol olduğunu anlatan polis memuru M.A., "Cadde üzerinden aşağı doğru giderken şahıstan şüphelendik. Durdurduk ve kimliğini aldık. Ekip arkadaşıma şahsın üzerini aramasını söyledim. Arkadaşım indi, üst aramasını yaptık. Şahsın bana vermiş olduğu her şeyi geri verdim. Bu kontrol, rutin bir kontroldü. Amirlerimiz Whatsapp grubundan bize üst araması yapmamızı söylediler. O anda elimizde arama kararı olup olmadığını hatırlamıyorum. Bize belgelerini uzattı, inceledik. Herhangi bir olumsuzluk görmedik. Bana ne verdiyse onlara baktım. Ondan özellikle bir şey istemedim. Böyle bir suç işlemedim" dedi.

"CÜZDANI İSTEYİP İSTEMEDİĞİNİ HATIRLAMIYORUM"

Söz konusu bölgede her gün kontrol yaptıklarını söyleyen polis memuru Y.D. ise, "Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ben mesai arkadaşımın müştekiden cüzdan isteyip istemediğini hatırlamıyorum. Kamera görüntüsünü izledim. Olayı hatırlamadım. İzlediğim kadarıyla olan şeyi konuşuyorum" ifadelerini kullandı.

"YASA DIŞI GELDİ, SUÇ YÜKLEYEREK GİTMEK İSTEYECEKTİR"

Şüpheli polislerin avukatı da müvekkillerinin görevlerinin başında olduğunu söyleyerek, "Müşteki 'Bu paranın polisler tarafından alındığını düşünüyorum' şeklinde beyanda bulunmuştur. 'Alınmıştır' şeklinde beyanı yoktur. Gece bekçiliği yapmış birinin cebinde 2 bin 900 liranın varlığını düşünmemiz ve şüphe etmemiz gerekir. Varlığını kabul etsek dahi bu para önce mi düştü, sonra mı düştü? Teşhis tutanağına göre müşteki müvekkillerimizi teşhis edememiştir. Yasa dışı gelen müşteki geldiği şekilde İran'ın dağlarından canını ortaya koyarak gidecek ya da Türkiye'de bir suç yükleyerek gitmek isteyecektir. Polise böyle bir şey yapmak çok kolaydır. Tutuklama talebinin ölçüsüz olduğunu düşünüyoruz. İddia edilen olayın tarihi 30 Aralık 2018'dir. Halen müvekkillerimiz görevlerinin başındadır. Serbest bırakılmalarını talep ediyoruz" dedi.

İKİ POLİS DE TUTUKLANDI

Şüpheliler Y.D. ve M.A.'nın üzerlerine atılı "ikna suretiyle irtikap" suçunu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin bulunması, delillerin henüz toplanmamış olması ve cezanın üst sınırı dikkate alınarak delil karartma şüphesinin bulunmasını gerekçe gösteren Sulh Ceza Mahkemesi hakimi, şüphelilerin kaçma şüphesinin bulunduğunu belirterek tutuklanmalarına karar verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kartal Aralık İran 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (159)

GÖKTÜRK:

SERDAR İSİMLİ ŞAHIS SEN ORADAMIYDIN NEREDEN BİLİYORSUN.NEDİR BU POLİS DÜŞMANLIĞI ADLİYEYE İNTİKAL ETMİŞ OLAY HUKUKÇULARIMIZ GEREKENİ YAPAR.VARSA BÖYLE BİR ŞEY GEREKEN CEZA VERİLİR BİLMEDEN NEDEN SUÇLUYORSUNUZ CAHİL KAFALILAR

64
3
yanıtYanıtla
Gecelerin Yargıcı:

Geçen gün Trafik Polisi aracımı durdurdu camı açtım bana her şey tamam mı dedi baktım anlamadım yabancımısın arapmısın ehliyet ruhsat soruyorum dedi bir kere Polisin Vatandaşla konuşması ofsayt arkadaş Devlet memuru olmuş ama insan olamamış arkadaş unuttuğu birşey var o halkın vergisinden evine ekmek götürüyor herkes işini düzgün yapsın işine saygı duysun. . .

39
27
yanıtYanıtla
ALPER:

NE BİÇİM VATANDAŞSIN! ''''HERŞEY KONTROL ALTINDA'''' DİYEMİYOSUN, POLİSİN KONUŞMASINA LAF ATIYOSUN. . . . !

yanıt7
yanıt14
KARSLI:

polisin iyi niyetini kötü olarak düşünüyorsun adam sana herşey tamammı diye sormuş yani eksiğin varsa seni göndrecek sana yardımcı olacak anlamında konuşmuş sen zavallı konuyu saptırıyorsun.

yanıt11
yanıt11
Kral:

Alper arkadaşım herşey yolunda olabilir orada vatandaşa karşı konuşma yanlış sana öyle muamele yapılmamış belli o zamanda bu fikirde olabilirmisin acaba!!!!!

yanıt1
yanıt0
Karadenizli:

At hırsızı sende yorum yapıyorsun ya vah vahhh

yanıt1
yanıt0
bozkurt61:

bi vergi lafı gidiyosunuz polisin veya baska kamuda çalışan memurdan yapılan vergi kesintisinden vergi dilimine girmesinden haberiniz bile yok heralde ağızdan dolma halkın vergisinden evine ekmek götürüyosun demek en kolaycı olanı. . .

yanıt11
yanıt3
Meteor:

Memur maaşını almadan vergisini peşin öder. Sende memurun devlete ödediği vergiyle eve ekmek götürüyon bunu unutma. Ayrıca herkes dediğin gibi işini düzgün yapacak.

yanıt17
yanıt6
vergileriniz değil kazancı:

ne saçmalıyorsun senin vergilerin adama evinde otururken yardım olsun diye mi veriliyor. Artık şu saçma lafı bırakın bir kenara herkes alın terinin karşılığı kazancını evine götürüyor kimsenin vergisini değil

yanıt12
yanıt0
allam ya:

ee sende azcık cabuk anlada mılletı ugrastırma yorma yanı

yanıt3
yanıt0
Tüm 159 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title