Haberler

'Sokak Oyunları' nostaljisi 10 yaşında

Güncelleme:

'10. Bursa Sokak Oyunları Şenliği', 9 Mayıs günü Tophane Saltanat Kapı önünden çocukların kortejiyle başlayacak ve Pınarbaşı Parkı'nda renkli anlara imza atacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Sokak Oyunları Şenliği', bu yıl 10. kez gerçekleştiriliyor. 9 Mayıs Pazartesi günü Tophane Saltanat Kapı önünden çocukların kortejiyle başlayacak olan '10. Bursa Sokak Oyunları Şenliği', Pınarbaşı Parkı'nda renkli anlara imza atacak.

Sokak oyunları şenliği, hızla gelişen teknolojiyle değişen yaşam koşullarında unutulmaya yüz tutmuş eski sokak oyunlarını araştırıp yeniden gündeme getirerek yaşatılmasını sağlamayı ve böylece çocuklar arasındaki sosyal iletişime de katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından Bursa Kent Müzesi organizasyonu ile gerçekleştirilen şenliğin bir özelliği de bu yıl 2. kez 'ulusal' boyutta hazırlanıyor olması… Müzeciliği eğitim faaliyetleriyle harmanlayan Bursa Kent Müzesi'nin en önemli projelerinden biri olan ve 2007 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen 'Sokak Oyunları Şenliği, bu yıl 9 Mayıs Pazartesi günü yapılacak. Bursa'da, Pınarbaşı Parkı'nda neşeli anların yaşanacağı şenlik, aynı gün saat 11.30'da Saltanat Kapı önünden çocukların eğlenceli kortejiyle başlayacak. Çocuklar kortejde, dünyayı oyunla yorumlayan dövizler taşıyacaklar. Çocuk bando takımı eşliğinde yapılacak yürüyüşe katılan çocuklar, aynı zamanda, bugün yerini bilgisayar oyunlarına bırakan sokak oyunlarının hatırlatıldığı sloganlar atarak şenlik alanına doğru yürüyecekler.

Sunucular 'Seksenler'den

Pınarbaşı Parkı'nda coşkulu anlara sahne olacak şenlikte ip çevirme, samıdık, yakan top ve körebe gibi oyunlar oynanacak. Renkli programın sunuculuğunu ise ekranların sevilen dizisi 'Seksenler'den ünlü oyuncular yapacak. Konuk sunucular Seksenler'in 'Bekçi Bekir'i Hacı Ali Konuk ile 'Pastaneci Sami' rolüyle Berat Yenilmez…

Şenliğin misafirleri var

Şenliğe Bursa'dan Abdurrahman Vardar İlkokulu, Akıncıtürk İhsan Dikmen İlkokulu, Badırga İlkokulu, Bursa Hürriyet Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu, Fidyekızık İlkokulu ve Reşitpaşa İlkokulu öğrencileri ile Elazığ Keban Atatürk İlkokulu, Gaziantep Kazım Karabekir İlkokulu, Rize Kurtuluş İlkokulu, Muğla Turgut Reis Amiral İlkokulu, Antalya Aksu Celal Sönmez İlkokulu ve Konya Karatay Ayşe Hüseyin Özkan Ortaokulu öğrencileri renk katacak.

Şenlik için Elazığ, Muğla, Antalya, Gaziantep, Rize ve Konya'dan gelecek olan öğrenciler ise Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin müzeleri ile tarihi ve turistik mekanlarını yakından tanıma şansı da bulacaklar. Öğrencilerin Merinos Tekstil Müzesi, Göç Müzesi, Kapalı Çarşı, Koza Han, Yeşil Cami ve Ulu Cami'yi gezerek Bursa Bilim Şenliği'ne katılmaları ve Bursa Hayvanat Bahçesi'ni görmeleri de hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tophane Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title