Haberler

MasterChef Yemekleri | Masterchef Ciğer Şiş tarifi! Evde Ciğer Şiş nasıl yapılır?

Güncelleme:

MasterChef Türkiye 2020'nin yeni bölümünde kırmızı ve mavi takım Ciğer Şiş yapacaklar. Evde ciğer şiş tarifi yapmak isteyen izleyiciler için aşağıda en pratik ve en lezzetli ciğer şiş tarifini verdik. Peki Ciğer Şiş nasıl yapılır? Evde ciğer şiş tarifi nedir? Masterched Ciğer Şiş tarifi nasıldır?

Ciğer Şiş, Mersin, Adana ve Urfa gastronomisinin en önemli ocak başı yemeklerinden bir tanesidir. Ciğer Şiş tarifi aslında mangalda ya da köz ateşinde yapılır. Fakat evde ciğer şiş tarifi yapmak isteyenler için tavada da ciğer şiş pişirmek mümkündür. MasterChef Türkiye Ciğer Şiş tarifi mis gibi köz ateşinde tam kıvamında pişen Ciğer Şiş tarifidir. Peki en güzel ciğer şiş nasıl yapılır? Ciğer şiş nasıl pişirilir?

CİĞER ŞİŞ TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 kilo kuzu ciğeri
  • Yarım kilo kuyruk yağı
  • Kekik
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Şiş

MasterChef Yemekleri | Masterchef Ciğer Şiş tarifi! Evde Ciğer Şiş nasıl yapılır?

CİĞER ŞİŞ NASIL YAPILIR?

Kuzu ciğerini ve kuyruk yağını kuş başı şekilde doğrayalım. Ayrı bir kabın içerisine pulbiberi, kekiği, kimyonu ve tuzu alalım. Ciğerleri de ekleyelim ve iyice harmanlayalım. Vaktimiz varsa ciğeri biraz baharatların içerisinde bekletelim. Daha sonra şişlere iki ciğer bir kuyruk yağı olacak şekilde ciğerleri geçirelim ve bunu tüm ciğerler bitene kadar tekrar edelim. Ekstra bir yağa gerek yoktur çünkü kuyruk yağı vardır. Kuyruk yağsız ciğer olmaz ve ciğere en güzel lezzeti kuyruk yağı verir. Püf nokta olarakşişlerimizi dizmeyi tamamladıktan sonra buzdolabında en az 2, 3 saat dinlendirielim ve mangalda pişirelim. Afiyet olsun!

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Türkiye Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title