Haberler

İOKBS açıklandı mı? e-okul.meb.gov.tr öğrenci girişi ekranı! Bursluluk sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

Güncelleme:

İOKBS bursluluk sınavı 3 Eylül 2023 Pazar günü ilköğretim 5, 6, 7, 8. sınıf ile hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti. Bursluluk sınav sonuçlarının bugün açıklanması beklenirken arama motorlarında İOKBS açıklandı mı? Bursluluk sınav sonucu ne zaman açıklanacak? e-okul.meb.gov.tr öğrenci girişi ekranı araştırılıyor.

Bursluluk sınavının tamamlanmasının ardından sınav sonuçları gündeme geldi. , 6, 7, 8. sınıf ile hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin sınava girmesiyle beraber şimdi ise sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı araştırılıyor. Öğrenciler İOKBS açıklandı mı? Bursluluk sınav sonucu ne zaman açıklanacak? e-okul.meb.gov.tr öğrenci girişi ekranı aramasını yapıyor. Detaylar haberimizde yer alıyor.

İOKBS AÇIKLANDI MI?

Bursluluk sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılmakta olan takvime göre 22 Eylül'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Buna göre İOKBS sınavı sonuçları 22 Eylül'de adayların erişimine açılacak ve Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden adaylar sonuçlarını kolay bir şekilde öğrenebilecek.

BURSLULUK SINAV SONUÇLARINA NEREDEN, NASIL BAKILIR?

MEB İOKBS bursluluk sınavı sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi resmi sitesi üzerinden 22 Eylül Cuma günü erişime açılacak. İOKBS bursluluk sınavına giren adaylar https://www.meb.gov.tr/ sitesinden burs sonuçlarına bakabilir.

İOKBS açıklandı mı? e-okul.meb.gov.tr öğrenci girişi ekranı! Bursluluk sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

PYBS BURSLULUK ÖDEMESİ NEREDEN, NASIL BAKILIR?

İokbs bursunun ödemesi hesaplara aktarıldı mı, bunu kontrol etmek için e-Okul VBS platformunu kullanabilirsiniz. Burs ödemeleri, Vakıfbank ve PTT aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. E-Okul VBS'ye T.C. kimlik numarası ve öğrenci numarasıyla giriş yapan adaylar, güvenlik adımlarını geçtikten sonra doğru yanıtlarıyla doğum tarihi, doğum yılı, nüfusa kayıtlı olduğu il, ilçe, eğitim aldığı şube gibi soruları yanıtlayarak hesaplarına giriş yapabilirler.

Sonrasında sol taraftaki menü seçeneklerini kullanarak "Burs Ödeme Bilgileri" sekmesine giderek sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler. Ayrıca PTT aracılığıyla burs ödemesini alan öğrenciler, ad, soyad, e-posta ve telefon numarası bilgilerini kullanarak PTT canlı destek hizmetini telefonlarından veya bilgisayarlarından kullanarak burs ödemesinin yatıp yatmadığını sorgulayabilirler.

PYBS NEDİR, BURSU NE KADAR?

Milli Eğitim Bakanlı tarafından yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına giren öğrencilerin, puanları en yüksekten en düşük puanlara kadar sıralanır. Daha sonra kimler burs alacaksa bunlar açıklanır. Devlet Parasız Yatılı Okulları (DPY) sınavı olarakta bilinmektedir. Bu yeni düzenlemeyle birlikte aylık burs miktarı 1.014,50 TL olarak belirlenmiştir.

PYBS BURSU YATTI MI?

Bursluluk ödemelerinin ödeme tarihi şehirlere göre farklılık göstermektedir. Burslar genellikle ayın 25'ine kadar yatırılıyor. Burs ödemeleri, e-Okul üzerinden T.C. kimlik numarasıyla görüntülenebilir.

Haberler.com / Sumru Tarhan - Gündem

E-Okul İOKBS Eylül Gündem Eğitim Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title