Haberler

Siyaset sahnesinde gözler son ankete çevrildi! CHP'nin oylarında dikkat çeken hareketlilik

Güncelleme:

Siyaset sahnesinde gözlerin çevrildiği ankete CHP'nin oy oranı damga vurdu. Aksoy Araştırma tarafından yapılan ankette CHP, oyunu yüzde 25 seviyelerinden yüzde 28.9'a çıkarırken, AK Parti ise yüzde 30.1 aldı.

Türk siyasetinde bir yandan erken seçim tartışmaları yaşanırken, diğer yandan da Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı yönündeki polemik devam ediyor. Bu tartışmalar nedeniyle sık sık gündemde kalan CHP'nin, son ankette aldığı yüzde 28.9'luk oy da dikkat çekti.

ARAŞTIRMAYA CHP DAMGA VURDU

Aksoy Araştırma tarafından hazırlanan ve seçmenin nabzını haftalık ölçen Türkiye Monitörü araştırmasının 2022 Ocak 3. Hafta sonuçları vatandaşlarla paylaştı. Araştırmaya, CHP'nin aldığı oy damga vurdu.

İKTİDAR PARTİSİ YÜZDE 30 BANDINA OTURDU

Temmuz ayı sonrasında yüzde 36'larda seyreden AK Parti oy oranının aralık ayının 3'üncü haftasında 31.2'e kadar gerilediği ve sonraki aylarda yeniden düşüş eğilimi göstererek 30.1'e kadar indiği aktarıldı.

Siyaset sahnesinde gözler son ankete çevrili! CHP'nin oylarında dikkat çeken hareketlilik

MHP'NİN OYU YÜZDE 7.9

Geçen yıl yatay bir oy oranı bulunan MHP'de ise Ocak 2021'e göre gerileme yaşandı. MHP'nin oy oranı 2022 Ocak ayının 3'üncü haftası araştırmasında 7.9 oldu.

MİLLET İTTİFAKI 4.5 PUAN ÖNDE GÖRÜLDÜ

İttifaklar arası oy dağılımında Haziran 2021 tarihi itibariyle Millet İttifakı'nın yüzde 42.5 ile daha çok oy oranını yakaladığı görüldü. Cumhur İttifakı'nın oyu ise yüzde 38 oldu.

CHP'DEKİ YÜKSELİŞ DİKKAT ÇEKTİ

Aksoy Araştırma'nın anketine damga vuran parti ise ana muhalefet partisi CHP oldu. Önceki anketlerde yüzde 25 ila 26 arasında çıkan ve oyunu artıramadığı belirtilen CHP yüzde 28.9 aldı. Bu sonuçla birlikte AK Parti ile arasındaki puan farkını da 1.2'ye kadar düşürdü.

Kaynak: Haberler.com / Politika

AK Parti MHP Haberler

500

Yorumlar (19)

Sanane Adımdan :

2018 seçimlerinde bütün anketçiler iktidara 0 dediler seçimlerde R aldı her seçim aynı muhalefeti umutlandırmaktan başka işe yaramıyor anketler

59
57
yanıtYanıtla
taner ipek:

Benim fikrim MHP ye oy verenler artık ya inadından yada ata geleneğindendir AKP nin gençlik kolları gibiler artık temsil ettikleri bir ideoloji varsa o da AKP yi iktidarda tutmak. O giderse öbürü hiç olmamış olacak

65
43
yanıtYanıtla
hoplatan bey:

asıl konu şu olmalı yorum yapan tröller veya vatandaşsa bu akp nasıl hala bu kadar kötü bir yönetim sergilemesine rağmen birinci çıkmakta bütün dünyanın buna oyverenleri ayrı bir tür olarak sorgulaması araştırması gerekir. dünyada elektriğe bir kerede yüzde 157 zam bile yeterlidir araştırmak için.

52
37
yanıtYanıtla
burakk:

Troll şu bu diye kendinizi aldatmayın; Halk muhalefete güven duymuyor. Muhalefet partileri de güven vermemek konusunda her gün yeni potlar kırıyor. Ok? Bir ülkede muhalefet güçlüyse güven veriyorsa iktidar olabilir.

yanıt33
yanıt21
karabey:

aynı şekilde chp ye de oy verenlerin araştırılması gerekiyor bu kadar kötü muhalefet olup da nasıl oy veriyorlar diye zam konusunda chp belediyeleri de geri kalmıyor maşallah

yanıt46
yanıt35
Haydar:

MHP yi kapatıp AKPye katılsınlar bahçelide zaten hükümet sözcüsü gibi davranıyor.Resmi anlamda hükümet sözcüsü olsun.Partinin oyları zaten eridi milliyetçiliklede bir alakaları kalmadı.AKP den daha çok AKPci oldu.

51
32
yanıtYanıtla
Ali KARA :

Haydar haydar! hiç olmazsa devletinin zor zamanlarında, oyum eriyecek endişesi gibi bir derdi olmadan, elini taşın altında her zaman koydu, koymaya da devam edecek, oy için çalışmıyor devletin bekası için çabalıyor, senin düşüncende olanlar, at gözlüğü takanlar, devletin bekası nedir bilmeyenler, bunu anlamazzzz vs.

yanıt31
yanıt35
karabey:

Kardeş chp de hdp nin sözcülüğünü yapıyor bir iki kelam da onlara etseydin keşke

yanıt39
yanıt36
HALİS ER:

Yalan

31
35
yanıtYanıtla
OKUR:

yirmi yıldır bu ve bunun gibi sayısız hayali kamuoyu sonuçları gördük ama sonuç hiç değişmiyor

31
19
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title