Haberler

Sivas Olaylarının 22. Yılı

Sivas'ta, 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda yaşamını yitiren sanatçı Hasret Gültekin, mezarı başında anıldı.

Sivas'ta, 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda yaşamını yitiren sanatçı Hasret Gültekin, mezarı başında anıldı.

Gülteki'nin eşi Yeter Gültekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, mezara karanfil bıraktı.

Selvi Kılıçdaroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda yaşamını yitirenler için düzenlenen anma törenlerine geldiklerini belirterek, " Hasret Gültekin'in mezarını da ziyaret edelim dedik. Ben sesini çok çok severdim. Hala da büyük bir zevkle dinliyorum. İnsan üzülüyor tabi. Bu genç yaşta giden insanları görünce üzülüyorsunuz. Bir daha böyle şeyler olmasın diliyoruz, istediğimiz bu. İnşallah, zaman bizi yanıltmaz" diye konuştu.

Sanatçı Hasret Gültekin'in eşi Yeter Gültekin de "22 yıldır ne yazık ki üzerine acılar eklendi eksilmedi" dedi.

Daha insanca bir yaşam, eşit yaşam hakkı, eşit yurttaşlık hakkı dilediklerini belirten Gültekin, şunları kaydetti:

"Biz bu mücadeleyi verirken kimsenin ceza yiyerek canını yakmak için yola çıkmadık. Biz 'bir daha yaşanmasın, bizim yaşadığımız acıları başkası yaşamasın' diye hukuku esas alan, kim iktidarda olursa olsun herkese yaşam hakkı tanıyan bir devleti 2000'li yıllarda gerçekleştirelim kaygısıyla bu mücadeleyi verdik. Yine bunu dilemeye bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz."

Daha sonra mezar başında Hasret Gültekin'den ezgiler söylendi.

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Hasret Gültekin Ali Akyıldız Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title