Haberler

Şırnak'ta Mayın Patlaması

Şırnak'ın Cizre İlçesinde Yola Döşenen Mayın, Bir Sivil Aracın Geçtiği Sırada Patladı. Olayda Ölen ya da Yaralanan Olmazken, Araçta Hasar Meydana Geldi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yola döşenen mayın, bir sivil aracın geçtiği sırada patladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, araçta hasar meydana geldi.

Şırnak'ın Cizre ile İdil ilçeleri arasında bulunan karayolu üzerindeki Cizre Tank Taburu'na yaklaşık 500 metre mesafede yola daha önceden PKK'lı teröristlerce yerleştirilen mayın, bugün saat 17.00 sıralarında TEDAŞ personelini taşıyan ve içinde 3 kişi bulunan 73 SC 926 plakalı sivil bir araç geçtiği sırada patladı. Patlamada, ölen ve yaralanan olmazken, araçta hasar meydana geldi. Patlama sonrasında olay yerine gelen güvenlik güçleri araçta bulunan 3 kişiyi ifadelerine başvurmak üzere Emniyet Müdürlüğüne

götürdü.

Patlama sonrası Cizre İdil Karayolu trafiğe kapatılırken İlçe Emniyet Müdürü ile Garnizon Komutanı olay yerine gelip incelemede bulundu. Patlamanın neden kaynaklandığı araştırılırken, olayla ilgili inceleme sürdürülüyor.

Mayının patladığı aynı noktada geçen yıl 3 Mart'ta Cizre Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mehmet Kınacı'nın içinde olmadığı makam aracı geçtiği sırada roketatarlı ve silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda, askeri cip büyük oranda tahrip olurken, er Mikail Dönmez şehit olmuş, Uzman Çavuş Faruk Öztürk ise ağır yaralanmıştı.

(ABY-FA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title