Haberler

Şiir Meydanı Başladı

Güncelleme:

Ülkemizin sahasında tek sivil toplum kuruluşu olan Şiir Derneği;"Şiir Meydanı" adıyla yeni bir şiir dinletisi etkinliği başlattı.

Alayköşkü Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi'nde "Sesli Şiir Dergisi" formatında gerçekleşen program şairlerden ve şiir severlerden büyük ilgi gördü.

Şiir Meydanı'na ülkemizin önde gelen şairlerinden; Turan Koç, Oya Uysal, Hasan Süer, Zeynep Köylü, Şiir Derneği Başkanı Nevzat Bayhan, Genel Sekreter Adnan Özer, Yönetim Kurulu Üyelerinden Metin Celal, Ahmet Kot, katkılarıyla "Meydanı" renklendiren şairler İbrahim Zarifoğlu, Avni Işık, Ekrem Kaftan, Darülaceze Şairlerinden; Havva Balcan, Turan Sağlamyürek, Orhan Rıza Şad şiirleriyle programı unutulmaz kıldılar.

Şiir Meydanı'nda Turan Koç hazırlamakta olduğu "şiir dili" kitabı ile şiirin yaşantımızdaki yerini tartışmaya açtı.

Şiir Derneği Başkanı Gazeteci Yazar Nevzat Bayhan programın açılışında yapmış olduğu konuşmada, Şiir Derneği'nin "Şiir Meydanı" programıyla şiir dünyasında yeni "fasıl" açtıklarını, çeşitli sahalarda süregiden fasıl geleneği bu etkinlikle yeni bir anlam kazandığını söyledi.

"Bu günler dünü hatırlamak, güne değer katmak içindir."diyen Bayhan, "Düne ait sorumluluklarımızı bugün yap(a)mazsak yarına söyleyecek sözümüz yok demektir. Bütün imkânsızlıklara rağmen şiiri bize ulaştıran, onu aşk potasında yoğurup hiçbir harfi israf etmeden yazan, unutturmamak için yüreğiyle okuyup dilden dile bir sevgi pınarı haline getiren, meşgul edici bilgi seline karşı durup, şiiri seven, sahip çıkan herkese medyun-u şükranız." dedi ve Şiir ve şairin sosyokültürel konjoktürde önemli yerinin olduğunu, bunun ihmalinde ise bireyler arası kopukluğun ve ayrışmanın yaşanacağına değindi.

Şiir gibi bir ömür geçirmek istiyorsak, hem şiire hem de şaire zaman ayırmak zorunda olmamız gerektiğini söyleyen Bayhan, sözlerinin sonunda; "bize biz olmayı hatırlatan, güzel şiirleriyle gönlümüze taht kurmuş şairlerimizden aramızdan ayrılanları minnetle yâd ederken, şiirleriyle hâlâ bir mum gibi etrafını aydınlatan üstadlarımıza ve onları kalplerinde misafir eden şiir severlerimize şükranlarımızı arzediyoruz. Bu organizasyonda Sn. Ahmet Kot ve Sayın Adnan Özer başta olmak üzere. Şiir Derneği yöneticilerine, emeği geçen herkese ve davetimize icabet edip bizi onurlandıran siz değerli dostlarımıza ve programda ikramla katkıda bulunduğu için EmanTur sahibi Sn. Bülent Katkak'a, mekânı bize tahsis eden Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili'ye ve emeği geçen bütün şiir dostlarına teşekkür eder, barış, huzur ve esenlik dolu şiir gibi bir gelecek dilerim."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nevzat Bayhan Zeynep Köylü Oya Uysal Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title