Haberler

Şifa Veren Eller Enerjisini Güneşten Alıyor" Projesi

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı, Uşak Devlet Hastanesine güneş enerji sistemi kurulmasına yönelik hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından hibe desteği amaya hak kazanan "Şifa Veren Eller Enerjisini Güneşten Alıyor" Projesi ile ilgili protokolün...

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı, Uşak Devlet Hastanesine güneş enerji sistemi kurulmasına yönelik hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından hibe desteği amaya hak kazanan "Şifa Veren Eller Enerjisini Güneşten Alıyor" Projesi ile ilgili protokolün imzalandığını bildirdi.

Atlı, yaptığı yazılı açıklamada Uşak Devlet Hastanesine güneş enerji santrali kurulumu için hazırladıkları projesinin, ZEKA Sürdürülebilir Çevre Altyapı Mali Destek Programından hibe desteği almaya hak kazandığını belirtti.

Projenin yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılması, geleneksel enerji kaynaklarının kullanımında enerji verimliliğinin sağlanmasını amaçladığını aktaran Atlı, "Proje, Uşak Valiliği ve Zafer Kalkınma Ajansı'nın destekleri ile kabul edildi. ZEKA'nın Kütahya ilindeki merkezinde protokol dün imzalandı. Sürdürülebilir kalkınmanın öneminin gittikçe daha çok anlaşıldığı günümüzde, enerji verimliliğine yönelik çabaların değerinin de aynı oranda artmaktadır." ifadelerini kullandı.

Projenin bütçesinin yaklaşık 2 milyon lira olduğunu ve ZEKA'nın projeye yüzde 35 destek aktaracağını ifade eden Atlı, şunları kaydetti:

"Uşak Devlet Hastanesinin 2015 yılında kullanılan elektrik tüketimi Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAS) verilerine göre aylık ortalama 412 bin 300 kilowatt. Hastanenin enerji giderleri arasında en büyük kalemi oluşturuyor. Hastanede projemiz kapsamında açık otoparkının üzerine çelik konstrüksiyonlar ile bağlantı sağlanarak 2 bin 115 güneş paneli kurulacak. Böylece hastane içi iklimlendirme daha sağlıklı ve konforlu yapılırken, toplamda doğalgaz ve elektrikten yıllık 609 bin 342 kilowatt tasarruf sağlanacak. Uygulanacak proje ile yenilenebilir enerji kaynakları kullanan çevre dostu kamu binaları yaygınlaştırılacak ve zararlı çevre emisyonları azaltılacak. Aynı zamanda panellerin altı otopark olarak hizmet verecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Yalçın Atlı Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title