Haberler

Selahattin Demirtaş'ın annesinden Erdoğan'a çağrı: Oğlumu bıraksın, ona siyaset yaptırmayacağım

Güncelleme:

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulanan Selahattin Demirtaş'ın annesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaparak "Korkmasın, oğlumu bıraksın; ona siyaset yaptırmayacağım" dedi.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulanan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın annesi Sadiye Demirtaş, oğlunun serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın annesi Sadiye Demirtaş ve Tahir Demirtaş, T24'ten Reyan Tuvi'ye konuştu.

ANNE DEMİRTAŞ: KESİNLİKLE BIRAKMAYACAĞIM

Oğlu Selahattin Demirtaş'a ilişkin konuşan anne Sadiye Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

"Siyaseti sevmiyorum. Keşke çocuklarım siyasete girmeseydi. Şimdi oğlum çıksa bırakmayacağım tekrar siyaset yapsın. Kesinlikle bırakmayacağım! Erdoğan Bey korkmasın, oğlumu bıraksın, ona siyaset yaptırmayacağım. Dinlesin beni! Ben bunu cezaevi kamerasına da söylemişim. Selahattin çıkacak ve burada yanımda oturacak!''

Selahattin Demirtaş annesinden Erdoğan'a çağrı: Oğlumu bıraksın, ona siyaset yaptırmayacağım

BABA DEMİRTAŞ: SONUNA KADAR DEVAM ETMELİ

Baba Tahir Demirtaş ise ise "Bana kalsa sonuna kadar devam etmeli! Babası olarak hissim, Allah'ın izniyle Selahattin ileride Cumhurbaşkanı olacak!'' diye konuştu.

Selahattin Demirtaş annesinden Erdoğan'a çağrı: Oğlumu bıraksın, ona siyaset yaptırmayacağımTahir Demirtaş ve Selahattin Demirtaş

ANNE DEMİRTAŞ: HER ŞEY ONLARIN OLSUN

Anne Sadiye Demirtaş da baba Demirtaş'ın sözleri üzerine ''Cumhurbaşkanı olmasına ben izin vermem! Bize lazım değil, her şey onların olsun!'' diyerek talebini yineledi.

DEMİRTAŞ'IN TUTUKLANMASI

Dokunulmazlıkları kaldırıldıktan sonra haklarında fezleke bulunan ve ifade vermeye gitmeyen HDP milletvekillerine 2016 yılında operasyon düzenlenmişti. Gece yarısı yapılan operasyonda 12 milletvekili gözaltına alınmıştı. Soruşturmada, Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve İdris Baluken'in aralarında bulunduğu 9 milletvekili tutuklanmıştı. Demirtaş Edirne F Tipi Cezaevi'ne, Yüksekdağ Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne götürülmüştü.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Siyaset Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title