Haberler

Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2008 Arama-kurtarma Tatbikatı

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2008 Arama-kurtarma Tatbikatı'nın Başarılı Bir Şekilde İcra Edildiğini Belirterek, "Her Yıl Eğitimle İmkan ve Kabiliyetlerin Daha da Arttığını Görüyoruz. Bu Bizi Mutlu Ediyor" Dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2008 Arama-Kurtarma Tatbikatı'nın başarılı bir şekilde icra edildiğini belirterek, "Her yıl eğitimle imkan ve kabiliyetlerin daha da arttığını görüyoruz. Bu bizi mutlu ediyor" dedi.

Talat, Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2008 Arama-Kurtarma Tatbikatı'nın ardından tatbikata ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tatbikatın başarılı bir şekilde icra edildiğini belirten Talat, "Tabii bu bir arama-kurtarma tatbikatı. Dolayısıyla insani bir tatbikat" dedi. Türkiye ile KKTC arasında varılmış olan anlaşmalar çerçevesinde gerçekleştirilen tatbikat ile emniyetli bir arama kurtarmanın yapılabileceğinin bir kere daha gösterildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Talat, "Geçtiğimiz yıllarda da benzeri tatbikatlar izlemiştik. Her yıl eğitim ile imkan ve kabiliyetlerin daha da arttığını görüyoruz. Bu bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Tatbikatın bölgede meydana gelebilecek kazaları en az acıyla sonlandıracak imkan ve kabiliyetin kazanıldığının bir göstergesi olduğunu vurgulayan Talat, "Ben oldukça etkilendim. Ayrıca bize verilen brifinglerden de şu anda gördüklerimizin çok daha ötesinde imkanlara sahip olunduğunu öğrendim. Bundan dolayı da son derece memnun oldum" şeklinde konuştu.

"ARAMA-KURTARMA KABİLİYETLERİMİZ GELİŞECEK" Tatbikatın ardından bir basın toplantısı düzenleyen KKTC Sahil Güvenlik Komutanı Albay Sümer Sönmez ise, tatbikatın başarıyla tamamlandığını bildirerek, tatbikatın bugünkü bölümüne Güney Kore Cumhuriyeti'nden 2, Pakistan'dan bir, Makedonya'dan bir olmak üzere 4 subayın ülkelerini temsilen katıldıklarını söyledi. KKTC arama-kurtarma sahasında son bir yıllık dönem içerisinde 7'si denizde, biri karada olmak üzere toplam 8 arama-kurtarma harekatı icra ettiklerini ifade eden Albay Sönmez, bu faaliyetlere ek olarak çeşitli hava sporlarının yapılması esnasında tehlikeli olduğu bildirilen KKTC vatandaşları ile KKTC'yi ziyaret eden turistlere yönelik arama ve kurtarma faaliyetlerinde de bulunulduğunu anlattı. Sönmez, şunları kaydetti:

"Arama-kurtarma unsurlarımızın 24 saat esasına göre icra ettikleri faaliyetler, 34 yıldan beri barış, huzur ve güven ortamının devam ettiği KKTC'nin aynı zamanda en güvenli hava ve su sporlarının yapıldığı bir merkez haline getirmektedir. KKTC'nin arama kurtarma imkan ve kabiliyetlerini sürekli olarak geliştirme çabası içerisindeyiz. KKTC, deniz alanlarına ve denizciliğe yönelik hak ve menfaatleri doğrultusunda gece ve gündüz 24 saat görev yapabilen etkin bir arama-kurtarma organizasyonu ile yeterli imkan ve kabiliyete sahiptir." Albay Sönmez, KKTC'nin arama-kurtarma ile görevli birliklerinin bu başarısının altında anavatan Türkiye'nin sağladığı eğitim desteği bulunduğunu sözlerine ekledi.

(TAN-CC-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title