Haberler

Şehidin Adı Üniversite Laboratuvarına Verildi

HAKKARİ- Van karayolunda 2016 yılında meydana gelen trafik kazasında şehit olan polis memuru Yılmaz Gündüz'ün adı, mezun olduğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Biyoloji Bölümü Laboratuvarı'na verildi.

MSKÜ Senatosu'nun kararı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın oluru ile Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Laboratuvarı'nın adı, 'Şehit Polis Yılmaz Gündüz Laboratuvarı' olarak değiştirildi. Fen Fakültesi'nde düzenlenen törene Muğla Valisi Esengül Civelek, şehidin annesi Hülya Gündüz ve babası Tunay Gündüz, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, MSKÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Güp ile üniversite personeli ve öğrenciler katıldı. Şehit polis memuru Yılmaz Gündüz'ün ailesi tören boyunca gözyaşlarına hakim olmadı. Törende konuşan MSKÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Güp, "Yılmaz Gündüz ile tüm şehitlerimizin fedakarlıkları ve vatanseverlikleri karşısında ne yaparsak yapalım onlara olan borcumuzu ödememiz mümkün değil. Fakültemizde şehidimizin ismini her gördüğümüzde kahraman polisimize olan minnet borcumuzu bir nebze de olsa yerine getirmiş olmanın huzuru içinde olacağız. Şehidimizin hatırası zihinlerimizde ve yüreklerimizde sonsuza kadar yaşayacaktır. Biliyoruz ki burada eğitim gören öğrencilerimiz ve onlardan sonra eğitim görecek kardeşlerimiz de yaşanan olayları unutmayacak ve ülkemizin bağımsızlığı ve birliğini korumak için daha fazla çalışacaktır" dedi.

Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, üniversite olarak bugüne kadar 5 şehit verdiklerini hatırlatarak, "Şehitlerimiz bizim en kutsal varlığımızdır. Dinimizde de şehitlik peygamberlikten sonra en yüce makamdır. Çünkü onlar dini için bayrakları için canlarını feda etmişlerdir. Biz bugün şehitlerimiz sayesinde vatanımızda özgürce yaşıyoruz" dedi. MSKÜ olarak personeli, öğrencileri ve mezunları ile büyük bir aile olduklarını ifade eden Rektör Harmandar, üniversitemizden mezun olmuş şehit öğrencilerin adını yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

'ŞEHİTLERİMİZ ASLA UNUTULMAYACAK, UNUTTURULMAYACAKTIR'

Muğla Valisi Esengül Civelek de "Şehitlerimiz asla unutulmayacak, unutturulmayacaktır. Geçmişten günümüze, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, birliği ve vatan uğuruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bizler vatan uğruna kanlarıyla destan yazan şehitlerimizin bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet ettiğinin bilinci içerisindeyiz. Birlik, beraberlikle, vatan ve bayrak sevgisiyle her karışı şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu aziz vatan topraklarını sonsuza dek korumak, geleceğimize sahip çıkmak, gelecek kuşaklara emanet etmek sorumluluğunu taşıyoruz. Vatanımız uğruna bir ölürüz, bin diriliriz. Üniversitemizde yürekleri vatan millet sevgisiyle dolu, daha nice gençlerin yetiştireceğine olan inancımız ile aziz şehidimizin değerli ailesinin acısını tüm içtenliğim ile paylaşıyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Civelek ve Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından şehit ailesine plaket takdim edildi. Törenin sonunda Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tüm şehitler için dua okudu. Duanın ardından Şehit Polis Memuru Yılmaz Gündüz'ün adının yazılığı olduğu isimlik, protokol üyeleri tarafından laboratuvara yerleştirildi.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mansur Harmandar Esengül Civelek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title