Haberler

Sarkozy'den Hristofyas'a Davet

Kıbrıs Rum Kesimi'nde Yayımlanan Gazetelerden Fileleftheros ve Diğer Gazeteler; Fransa Cumhurbaşkanı Nikola Sarkozy'nin, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'a Fransa'yı Ziyaret Etme Davetinde Bulunduğunu ve Bu Davetin Dün Hristofyas ile Görüşen Fransa'nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Nikolai Gale Tarafından İletildiğini Yazdı.

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayımlanan gazetelerden Fileleftheros ve diğer gazeteler; Fransa Cumhurbaşkanı Nikola Sarkozy'nin, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'a Fransa'yı ziyaret etme davetinde bulunduğunu ve bu davetin dün Hristofyas ile görüşen Fransa'nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Nikolai Gale tarafından iletildiğini yazdı.

Gazete, Sarkozy'nin davetinin ilk olarak eski Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos'a yapılmış olduğunu ancak dünkü Hristofyas-Gale görüşmesinde de yinelendiğini belirtirken, Sarkozy'nin, Hristofyas'ı temmuz ayında yapılacak olan Zirve Toplantısı'na katılmaya davet ettiğini vurguladı.

Habere göre, yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından Fransız Büyükelçi yaptığı açıklamada, "Kıbrıs'ın dostu, AB üyesi ve BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi olan Fransa'nın son üç haftadır adada dile getirilen diyalog ruhunu desteklediğini" ifade etti.

Gale, "Cumhurbaşkanı Sarkozy, Fransa'nın dostluğu ve özellikle Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasını amaçlayan çabalara yönelik desteğinin süreceğini teyit etmektedir. Tıpkı Güvenlik Konseyi'nin kararlarında vurguladığı gibi Kıbrıs sorununun çözümü ilk başta bizzat Kıbrıslılardan gelecektir. Bu yüzden diyalog ruhu ve iki lider arasında görüşme yapılacak olması kesinlikle iyi bir haberdir. Dimitris Hristofyas'ın ülkeme ilişkin güzel sözlerinden ve Kıbrıs ile Fransa arasındaki ilişkilere verdiği önemden ötürü müteşekkirim" şeklinde konuştu.

(MG-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title