Haberler

Sarıkamış'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yılı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü nedeniyle Gaziler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk konuldu. Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, yaptığı konuşmada, "1952 kilometre kare olan topraklarımızın her 19 metrekaresinde bir şehit yatar. İşte Türk milletinin toprak altında böyle kemikten kurulmuş ve kan pıhtıları içinde bir vatanı vardır. Her kar yağdıkça, tipi estikçe Türk milletinin hatıralarında Sarıkamış şehitleri vardır. Sarıkamış kuşatma harekatı Türk milletinin vatanı ve kutsal varlıkları uğruna neler yapabileceğinin bir delilidir" diye konuştu.

Sınırlar içerisinde bedel ödenmeden alınan tek karış toprağın bulunmadığını vurgulayan Özbilen, şunları kaydetti:

"Atalarımızın gururla, şanla şerefle uğruna canlarını seve seve vererek kurtardıkları şirin ilçemizin kurtuluşunun gururunu yaşarken, bu toprakların korunması için başta eğitimciler, anne babalar ve bizler toplum olarak gençlerimize, öğrencilerimize ve çocuklarımıza Sarıkamış Harekatını her zaman anlatmalıyız. Bu vatan toprakları uğruna şehit olan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, gazilerimize sağlık sıhhat ve afiyet diliyorum."

Konuşmaların ardından 2 kilometrelik parkurda düzenlen bisiklet ve kayak yarışmaları ile okullarda düzenlen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Gaziler Meydanı'ndaki kutlama töreni, Erzurum 9'uncu Kolordu Komutanlığı Bando Takımının vermiş olduğu konserle sona erdi. Ardından Belediye Başkanlığı'na geçen Kaymakam Muhammed Gürbüz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Özoğlu ve Belediye Başkanı Özbilen kutlamaları kabul etti.

Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtuluşu töreni Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi önünde Sarıkamış Belediyesi Atlı Cirit Kulübünün gösterisiyle devam etti. Sarıkamış Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi önünde gerçekleştirilen etkinlikte Sarıkamış Belediyesi Atlı Cirit Kulübü, katılımcılara zevkli bir gösteri maçı izletti.

Kutlamalar kapsamında düzenlenen Cirit gösterisinin ardından Sarıkamış Belediyesi tarafından Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen yemek programıyla etkinlikler sona erdi.

Törenlere Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Turğut, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alper Akça, Kars Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Özbey, askeri erkan, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlhan Özbilen Sarıkamış Kars Yerel Haberler

title