Haberler

Sanat Filmleri Gişe Filmlerine Karşı

Beyoğlu Belediyesi ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) işbirliğiyle Turkcell'in ana sponsorluğunda ikincisi düzenlenen “Yeşilçam Ödülleri 2009” adayları açıklandı. Gişe filmleri ile sanat filmleri ödül için kapışacak.

Garajistanbul'da düzenlenen törende konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Türk sinemasının kalbinin yıllardır kesintisiz olarak Beyoğlu'nda attığını belirterek, “Beyoğlu, Türk sineması için her zaman çok önemli olmuştur. Yeşilçam ve sinemaya destek Beyoğlu'na destek demektir” dedi.

Törende daha sonra 600 kişilik jürinin değerlendirmesi sonucu belirlenen adaylar, Ceyda Düvenci ve Levent Üzümcü'nün sunumuyla açılandı.

EN İYİ FİLM

Üç Maymun

Sonbahar

Issız Adam

Devrim Arabaları

A.R.O.G

EN İYİ YÖNETMEN

Özcan Alper (Sonbahar)

Nuri Bilge Ceylan (Üç Maymun)

Çağan Irmak (Issız Adam)

Tolga Örnek (Devrim Arabaları)

Cem Yılmaz- Ali Taner Baltacı (A.R.O.G)

EN İYİ ERKEK OYUNCU

Onur Saylak (Sonbahar)

Yavuz Bingöl (Üç Maymun)

Cem Yılmaz (A.R.O.G)

Çetin Tekindor (Ulak)

Taner Birsel (Devrim Arabaları)

EN İYİ KADIN OYUNCU

Hatice Aslan (Üç Maymun)

Nurgül Yeşilçay (Vicdan)

Demet Akbağ (O... Çocukları)

Ayça Damgacı (Gitmek)

Melis Birkan (Issız Adam)

EN İYİ SENARYO

Özcan Alper (Özcan Alper)

Çağan Irmak (Issız Adam)

Ebru Ceylan, Ercan Kesal ve Nuri Bilge Ceylan (Üç Maymun)

Tolga Örnek ve Murat Dişli (Devrim Arabaları)

Sırrı Süreyya Önder (O. Çocukları)

DİĞER ÖDÜLLER

“En iyi görüntü yönetmeni” dalında da ise “Üç Maymun” filmiyle Gökhan Tiryaki, “Sonbahar” filmiyle Feza Çaldıran, “A.R.O.G” filmiyle Soykut Turan, “Devrim Arabaları” filmiyle Hasan Gergin ve “Ulak” filmiyle Mirsad Heroviç aday gösterildi.

ÖDÜL SAHİPLERİNİ 2. JÜRİ BELİRLEYECEK

Her kategoride seçilen 5 aday, sektörle birlikte sinema akademisyenleri, iş, kültür, sanat ve medya dünyasının kamuoyu önderleri konumundaki sinemaseverleri de kapsayan 1500 saygın isimden oluşan ikinci bir jüri tarafından değerlendirilecek.Cinebonus Maçka G-Mall Sineması'nda her kategoride aday olan 5 filmi 6-13 Şubat tarihleri arasında ücretsiz izleyecek jüri, daha sonra her kategorideki 5 adayın birincilerini belirleyecek.

“Yeşilçam Ödülleri”nin birincileri, 3 Mart'ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek törenle açıklanacak.

“En iyi film”, “En iyi yönetmen”, “En iyi senaryo”, “En iyi görüntü yönetmeni”, “En iyi müzik”, “En iyi kadın oyuncu”, “En iyi erkek oyuncu”, “En iyi yardımcı kadın oyuncu”, “En iyi yardımcı erkek oyuncu”, “Genç yetenek” ve “Turkcell ilk film” kategorilerinde verilecek Yeşilçam ödül heykelciklerinin yanı sıra “En iyi film” ödülünün sahibi 150 bin TL, “Turkcell ilk film” ödülünün sahibi ise 30 bin TL'lik para ödülüyle desteklenecek.

“Yeşilçam Ödülleri”nde geçen yıl Abdullah Oğuz'un yönettiği “Mutluluk” “En iyi film”, Fatih Akın ise “Yaşamın Kıyısında” adlı filmiyle “En iyi yönetmen” seçilmişti. “Turkcell ilk film ödülü” ise “Beyaz Melek” ile Mahsun Kırmızıgül'ün olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title