Haberler

Samatya Cinayeti Davasında Sanığa Müebbet Hapis

Samatya’da öldürülen Ermeni asıllı Maritsa Küçük’ün katil zanlısı Murat Nazaryan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Samatya'da öldürülen Ermeni asıllı Maritsa Küçük'ün katil zanlısı Murat Nazaryan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın cinayeti tek başına işlemediğini öne süren Maritsa Küçük'ün kızı Bayizar Midilli, "Benim annem size ne yaptı. İnşallah onun annesine de aynısını yaparlar" diyerek karara tepki gösterirken mahkeme başkanı, "Biz elimizden geleni yaptık" dedi.

İstanbul 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Murat Nazaryan cezaevinden getirilirken, Maritsa Küçük'ün kızı Bayizar Midilli ve avukatı Eren Keskin de duruşmada hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasının ardından söz alan avukat Eren Keskin, dosyada eksiklikler olduğunu ve delillerin yeterince toplanmadığını ifade ederek, "Kızı, maktulenin evinin kapısının sürekli kapalı tuttuğunu, anahtarın içeride kapıyı kilitler vaziyette bulunduğunu söylemiştir. Bu eylem kin, nefret ve intikam amacıyla yapılmıştır" dedi.

Söz alan sanık Murat Nazaryan ise suçlamaları reddederek, "Ben bugüne kadar bir kişiyle kavga bile etmiş değilim. Burada cinayetle suçlanıyorum. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

MÜEBBET HAPSE ÇARPTIRILDI

Davayı karara bağlan mahkeme, sanık Nazaryan hakkında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek" suçundan dava açıldığını hatırlatarak deliller bakımından sanığı "bedenen ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme, cezayı müebbet hapis cezasına düşürdü. Sanığın "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan beraatine hükmeden mahkeme, "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 10 ay hapse çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

"BİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK"

Mahkeme öte yandan suça iştirak ettiği muhtemel olan şüpheliler hakkında gereğinin takdir ve ifası için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. Mahkemenin kararını açıklamasının ardından maktule Maritsa Küçük'ün kızı Bayizar Midilli sinir krizi geçirdi. Mahkeme başkanı Erol Ceylan Midilli'ye "Biz elimizden geleni yaptık" dedi.

"ARKASINDAKİ KİŞİLERİ BULACAĞIZ"

Kararın ardından Bayizar Midilli ve avukatı Eren Keskin ile ailenin yakınları adliye önünde basın açıklaması yaptı. Avukat Eren Keskin, davanın takipçisi olacaklarını, sanık Nazaryan'ın arkasındaki şahısların bulunması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

"BENİM ANAMA YAPTIKLARINI ONLARIN ANASINA DA YAPSINLAR"

Bayizar Midilli ise, sanığın duruşmalarda konuşmamasına tepki gösterdi. Midilli, "Suçu onun üstüne attılar, o da neden konuşmadı, neden ağzını kilitledi bilmiyorum. Benim anam 85 yaşında gerçek neyse söylesinler. Biz dostumuzu düşmanımızı bilelim. Cidden de bu ırkçılık olabilir. Neden benim anamı öldürüyor da, soyuyor da her tarafını kesiyor. Biz ne yaptık onlara. Biz hakikatleri istiyoruz. Allah kahretsin onu konuşmadığı için. Ben esas suçluların bulunmasını istiyorum. Onun ceza alması hiçbir şey. Biz anamızı geri getiremeyiz. Gerçek suçluları ortaya çıksın. Allah onlara bizim yaşadığımız acıların aynısını yaşatsın. İnşallah benim anama yapılanın aynısını onların analarına da yapsınlar" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Nazaryan Maritsa Küçük İstanbul Samatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title