Haberler

"Sahte İkamet Davasında CHP'li Başkan Beraat Etti

Muğla'nın Fethiye İlçesi Ölüdeniz Beldesi'nde sahte ikametlere seçmen kaydı yapılarak seçimlerde oy kullandırıldığı iddiasıyla yargılanan, aralarında Ölüdeniz Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz'ın da bulunduğu 6 sanık, beraat etti.

Muğla'nın Fethiye İlçesi Ölüdeniz Beldesi'nde sahte ikametlere seçmen kaydı yapılarak seçimlerde oy kullandırıldığı iddiasıyla yargılanan, aralarında Ölüdeniz Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz'ın da bulunduğu 6 sanık, beraat etti.

Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerde, Ölüdeniz Beldesi'nde ikamet etmedikleri halde elektrik trafosu, kafe ve bar gibi binalar ikametgah gösterilerek, beldede oturmayan seçmenlere oy kullandırıldığı gerekçesiyle 6 kişi hakkında görevi kötüye kullanma suçundan açılan davanın karar duruşması bugün Fethiye 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. 2009 yılında açılan davanın karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz avukatıyla birlikte hazır bulunurken; diğer tutuksuz sanıklar Fethiye Nüfus Müdürü Yener Sargıncı, personel Nurten Ataman, Ölüdeniz Belediyesi Zabıta Memuru Halil Sidekli, Hisarönü Mahalle Muhtarı Yüksel Ergün ve Ovacık eski Mahalle Muhtarı Yıldıray Alkaya katılmadı.

'SORUMLU KERAMETTİN YILMAZ'DIR'

Davaya, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanlığı adına müdahil olan Avukat Cavit Torun, beldede elektrik direği, kafe ve bar gibi mekanların adres gösterilerek seçmenlere oy kullandırıldığını iddia etti. Belediye Başkanı olarak bu işlerden Keramettin Yılmaz'ın sorumlu olduğunu aktaran Torun, sanığın cezalandırılmasını istedi.

'SİYASİ BİR DAVA'

Suçlamaları kabul etmeyen Keramettin Yılmaz ise savunmasında ikamet kayıtlarıyla ilgisi olmadığını kaydetti. Kış aylarında 6 bin 500 nüfusu bulunan beldenin, yaz aylarında sadece 8 bin çalışana ev sahipliği yaptığını anlatan Başkan Yılmaz, "Ben, belediye başkanıyım. Seçim sürecinde nüfus kaydıyla ne ilgim olur? Numaralandırma işlemleriyle de Zabıta Müdürlüğü'nde görevli arkadaşlar ilgilenir. Bunun siyasi bir dava olduğu açıktır" diye konuştu.

'KANITLANSIN, BAŞKANLIĞI BIRAKIRIM'

Mahkemede iddia edilen elektrik trafosuna ikamet verilmesi konusuna da açıklık getiren Yılmaz, "Ölüdeniz'de elektrik dağıtım şirketine ait büyük bir elektrik trafosu var. Bu trafonun hemen yanındaki konutta bir aile yaşamakta. Elektrik ve su abonelikleri mevcuttur. Bu ailenin seçimde oy kullanması için burası ikamet gösterilmiş. Kayıtlara da 'elektrik trafosu ikameti' diye geçirilmiş. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Bu iddia kanıtlanırsa belediye başkanlığını bırakırım" dedi.

Keramettin Yılmaz'ın avukatı Okan Ferizcan ise davanın siyasi içerikli olduğunu tekrarlayarak yapılan işlemlerin müvekkilinin sorumluluk alanı dışında olduğunu savundu.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme başkanı, temyiz yolu açık olmak üzere tüm sanıkların beraatına karar verdi.

'KARALAMA KAMPANYASI'

Mahkeme sonunda kararı yorumlayan Başkan Yılmaz, suçlamaların seçim sonuçlarının iptal edilmesi amacıyla kendisine yöneltildiğini söyledi. Bu tarz iddialarla başarı elde etmenin imkansız olduğunu aktaran Başkan Yılmaz, siyasetin meydanlarda yapılması gerektiğini savundu.

---KUTU---

Kim ne kadar oy almıştı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Ölüdeniz'in 2009 yılındaki nüfusu 4 bin 532 olarak gerçekleşti. Yüksek Seçim Kurulu tarafından beldenin seçmen sayısı ise 3 bin 60 olarak belirlendi. Ölüdeniz'de yapılan 29 Mart Yerel Seçimlerinde CHP'nin adayı ve mevcut başkan Keramettin Yılmaz 1278, Ak Parti'nin adayı Ramazan Coşkun 845, MHP'nin adayı Hamit Yılmaz 465, DP'li aday Münüre Uysal 46, SP'li aday Ali Evirgen 17, ANAP'lı aday Mehmet Gürol ise 16 oy almıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Keramettin Yılmaz Hamit Yılmaz Fethiye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title