Haberler

Çin'den getirilen ilacı kullanan yaşlı çift, koronavirüsü yenerek taburcu oldu

Güncelleme:

Ankara'da koronavirüs tedavisi gören 80 ve 89 yaşlarındaki çift, sağlıklarına kavuşarak taburcu oldu. Yaşlı çiftin tedavisinde Çin'den getirilen favipravir ilacı kullanıldı.

Ankara'da TOBB ETÜ hastanesinde tedavi gören 80 ve 89 yaşlarındaki evli çift, Çin'den getirilen favipiravir ilacı ile sağlıklarına kavuşarak taburcu oldu. Hastane çalışanları, çifti alkışlarla uğurladı.

VAKA SAYISI ARTIYOR

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede küresel ölçekte bir tehdit oluşturan yeni tip korona virüsle (Covid-19) mücadele kapsamında Türkiye'de birçok tedbir alındı. 6 Nisan itibariyle Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan veriler ışığında Türkiye'de görülen toplam vaka sayısı 30 bin 217'yi buldu.

ÇEŞİTLİ TEDAVİLER UYGULANDI

Bu vakaların içinden 649 tanesi Covid-19 sebebiyle vefat ederken bin 326 kişi de salgını yenerek taburcu oldu. Sağlığına kavuşanlardan ikisi de Ankara'da yaşayan 80 ve 89 yaşlarındaki çift oldu. Yüksek ateş şikayetiyle TOBB ETÜ Hastanesine gelen çiftin, yapılan testlerinde Covid-19'a yakalandığı tespit edildi. Çifti karantinaya alan sağlık çalışanları, çifte çeşitli tedaviler uyguladı.

ÇİN'DEN GETİRİLEN İLAÇ KULLANILDI

Hipertansiyon rahatsızlığı bulunan erkek hastanın bir süre yoğun bakımda kaldığı ve iki hastanın da tedavisinde Çin'den getirilen favipiravir ilacının kullanıldığı öğrenildi. 13 günlük tedavi süresinin ardından Covid-19'u yenen çift, sağlığına kavuşarak taburcu edildi. Çifti taburcu edildikleri sırada, hastane çalışanları alkışlarla uğurlandı.

FAVİPİRAVİR NEDİR?

T-705, Avigan veya favilavir olarak da bilinen Favipiravir, Japonya'nın Toyama Chemical tarafından birçok RNA virüsüne karşı aktivite ile geliştirilen bir antiviral ilaçtır. Şubat 2020'de Favipiravir Çin'de ortaya çıkan COVID-19 hastalığının deneysel tedavisi için inceleniyordu. Çin Ulusal Biyoteknoloji Geliştirme Merkezi Başkanı Cang, yapılan klinik deneylerde Favipiravir'in, hafif vakalar için iyileşme süresini 11 günden 4 güne indirebildiğini söylemişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (14)

gariban düşünsün:

adamlar zengin baksana hasta arası bile lüks zaten almaya gelen araçta merso para gani bu dünyada ölüm yok onlara dayı

16
5
yanıtYanıtla
ahmet:

parayla ayakta kalan 2 vatandaşımız araç merco hastane özel

14
3
yanıtYanıtla
TC:

YİNE YANILMADIK PARAN VARSA YAŞARSIN GARİBANSAN ÖLÜRSÜN

11
4
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Cindede zaten dun 0 olum gerceklesmis. Cinden umut var yani. O ilaci herkese kullanin ozaman

5
5
yanıtYanıtla
misafir:

Kardeş o ilaçın bir tüpü 10 bin dolarmış normalde en az tedavi için 10 tüp gerekiyormuş herkese nerde kullanacaklar paran varsa ölmezsin bana inanmıyorsan Ahada dayıla sor..........

yanıt5
yanıt2
İSİMSİZ:

Özel hastanade herkes ayakta kalıyor özel odalarda hijyenik çalışanlar bakıyor

6
3
yanıtYanıtla
KLAVYE ŞÖVALYELERİ YİNE ORTALARDA:

Bari bu mübarek günde susun ya. . Türkiye''nin hangi hastanesine giderseniz gidin diğer ülkelerden daha iyi hizmet veriliyor. . Ve şu virüs ortamında diğer ülkelerden çok daha tedbirli ve gerçek anlamda önce hastanın yaşamı düşünülerek sağlıkçılarımız çalıştı ve hala çalışıyor ve mücadele veriyor. . Rize de ki hastahaneden bile 52 kişi Korona''yı yenerek taburcu oldu sen ve senin gibiler aklı hep ülkeye çamur atmak olunca yapılan iyilik ve çalışmaları görmez. . . Allah sizi doğru olanlardan eylesin. .

yanıt2
yanıt0
mehmet akkın:

hiç birzaman adil ve demokarsi olmadı paran varsa hastene adliye heryerde ön plandasın hak ve adelet parası olan için şu anki yaşamımızın özeti acı ama gerçek. . . . .

5
4
yanıtYanıtla
aaaa:

ozaman iphone modelleri takip etmek yerine, birikim yapmak lazim deil mi?

yanıt1
yanıt0
Maşallah:

Maşallah maşallah, zenginimiz her zaman en iyisine layık, maşallah maşallah. Allah tez zamanda garibanlara da şifa versin inşallah.

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title