Haberler

Bilim Kurulu Üyesi, her gün dokunduğumuz iki nesneye karşı uyardı: Virüs bulaştırma potansiyeli yüksek

Güncelleme:

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, para ve ayakkabının virüs bulaştırma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirterek dokunulmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kağıt para ve ayakkabının virüs bulaştırma konusunda büyük risk taşıdığını anlatarak dokunulmaması uyarısında bulundu.

Bilim Kurulu Üyesi Ceyhan, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) korunmak için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Ceyhan, günlük hayatımızda büyük önem kaplayan paranın taşıdığı riske dikkat çekerek, temassız kredi kartlarının kullanılması yönünde tavsiyelerde bulundu. Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre Ceyhan, "Para, pamuk ve ketenden yapılır. Dokusu ve yapısı itibarıyla virüs ve bakterilerin barınması ve taşınması açısından idealdir" şeklinde konuştu.

"ÇOK FAZLA İNSAN TEMAS EDİYOR"

Kredi kartıyla alışveriş yapılması tavsiyesinde bulunan uzman isim, "Para çok insanın elinden geçiyor. Virüs bulaştırma potansiyeli yüksek. Nakit parayla kart arasında tercih yapmak gerekirse kartı tercih etmek gerek. Çünkü şahsi kullanıma mahsus. Kartlı ödemelerde de temassız en korunaklı ödeme modeli" şeklinde konuştu.

"AYAKKABIYA DOKUNMA"

Ayakkabıya dokunulmaması gerektiğini, dokunulsa bile muhakkak ellerin yıkanması gerektiğini aktaran Bilim Kurulu Üyesi, "Diyelim ki eve girdiniz, ayakkabılarınızı çıkarıp, evde çocuk varsa, onun ulaşamayacağı bir yere koymanız gerekir. Sonrasında el yıkamak temel kural. Ayakkabı ile temas edilmediği sürece onun üzerinde virüs varsa da havaya karışıp dolaşıma girmez" diyerek sözlerini noktaladı.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Mehmet Ceyhan Koronavirüs Ceyhan Haberler

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Dolar için Morgan Stanley'den korkutan tahmin: 39 TL'yi görebilir

Dolar için Morgan Stanley'den korkutan tahmin: 39 TL'yi görebilir

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Kurban pazarında zabıtayla tartışıp kendini astı! Çevredekiler son anda kurtardı

Kurban pazarında zabıtayla tartışıp kendini astı! Çevredekiler son anda kurtardı

500

Yorumlar (10)

Mmmm:

Zaten amaçları tek tip insan. Dijital parayı hayata geçirme

20
3
yanıtYanıtla
tekin:

Ya bu Çin yüzünden düştüğümüz hallere bak, ne pislik insanlarmış bunlar, nasıl bir şey bulaştırdılar dünyaya. Tazminat ödemeleri lazım bunların.

20
2
yanıtYanıtla
Kiracı:

Ev sahipleri kiraları almasa bir süre buna görede bi yasa getirilse sadece bankaya borcu olanlar zor durumda değil 2 haftadır iş yok para kazanamıyoruz

9
2
yanıtYanıtla
mehmet:

ona göre yasa nasıl getirilecek ki sadece ev kirası ile geçinmeye çalışan birçok insan var peki onların durumu ne olacak herkesin durumu aynı para yok zor bir dönem

yanıt4
yanıt0
BUNAK:

NELER NELER NELER, YİYECEĞİZ KAFAYI LOO

8
1
yanıtYanıtla
herşeyimiz bozuk:

virüsün kuru ortamda 3 saatten fazla yaşayamadığını söylemiyorlar mıydı para ıslak mı tedbir almak iyi tabi de otobüsde metroda herkesin pis ellerle dokunduğu yerler varken paraya aşırı dikkat çekmek biraz şüpheli geldi özellikle siyonistlerin planlarında herkesi dijital paraya yönlendirmek olunca düşündürücü

8
0
yanıtYanıtla
Yavuz gedik:

Ben para icin bir tedbir düşündüm mikrodalga fırın bir kac saniyede virusu öldürür ancak süreyi cok kisa tutup parayi yakmamak gerek .Nereden çikardin diyeceksiniz ingilterede kadinin biri kedisini normal firinda kurutuyormus mikro dalgaya koyunca ölmüş siz uzerine canlıları öldürür diye yazmamışsınız diye dava acip kazanmış mikrodalga fırınlara bu yazıyı yazmays başlamışlar .Parayi biraz nemlendirmem gerek diye düşündüm sureyi ne kadar da kısa tutsam (buz çözme ayarinda)

yanıt0
yanıt0
Bırakın bu işleri:

sayın ilaç sektörünün hocası, ilk defa doğru dedin. kutluyorum. yok tuzlu su işe yaramazmış, yok bilmem neymiş.

5
3
yanıtYanıtla
RAMAZAN:

OH NEYSE İKİ ŞEYDEN BİRİSİ TAHMİN ETTİĞİM ŞEY DEĞİLMİŞ.

2
0
yanıtYanıtla
hjgfh:

telefona da dikkat, tahmin ettiğin şeydir galiba

yanıt6
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title