Haberler

Sağlık İşleri Koordinatörü Candan Açıklaması

LIFE A.Ş Sağlık İşleri Koordinatörü Mustafa Candan, yurtdışında verdikleri sağlık hizmetleriyle de tanınmak istediklerini söyledi.

A-LIFE A.Ş Sağlık İşleri Koordinatörü Mustafa Candan, yurtdışında verdikleri sağlık hizmetleriyle de tanınmak istediklerini söyledi.

Sağlık sektöründe dünyada dönen rakamın 100 milyar dolar olduğunu vurgulayan Mustafa Candan, "Ülkemizin bu pastadan pay alabilmesi için eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatlarıyla Sağlık Turizmi Koordinatörlüğü kuruldu. Türkiye 2006 yılında Sağlık Turizmi ile tanışmış oldu. Daha öncesinde de Dr. Dursun Aydın başkanlığında bir Sağlık Turizm Derneği kuruldu. Sektörde hem devlet, hem de dernek o dönemler ileriye dönük adımlar attı. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongreleri düzenlenerek ülkemiz için sağlıkta bir dizi adım atılmış oldu. Ekonomi Bakanlığı'nın da sağlık turizmi adına çok önemli yatırım amaçlı teşvikleri de sektörün ilerlemesinde büyük katkıları ve desteği olmuştur. Bunların yanısıra sağlık turizminde birçok hedef ülke belirlenmiş olup, özellikle Türk Cumhuriyetleri, Afrika, Körfez Ülkeleri, Avrupa ve ABD sektörün hedef pazarları seçilmiştir" ifadesini kullandı.

VİZE KOLAYLIĞI SAĞLANMALI

Kendilerinin de A-LIFE şirketi olarak sağlık sektöründe hiçbir teşvik almadan kendi imkanlarıyla Afrika ve Körfez ülkelerini hedef pazar seçtiklerini de sözlerine ekleyen Candan şunları söyledi:

"Ülkelerinde yetersiz sağlık hizmetlerinden ötürü yurtdışından Türkiye'ye sağlık hizmeti almak için gelen hastalar için de Vize Kolaylığı sağlanması Ülkemize sağlık sektöründeki pastadan daha çok ve daha büyük pasta payının düşmesi demektir."

YASAL ORGAN NAKİLLERİNDE YASAL DÜZENLEMELER GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Yasal olarak gerçekleştirilen organ nakillerine de değinen Mustafa Candan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Organ nakli ile ilgi hastaların müracaatlarında yasalar gereğince bir Türk vatandaşının organı yabancı bir vatandaşa verilemiyor, nakledilemiyor. Yasal olarak bu mümkün olmadığından dolayı organ nakline ihtiyaç duyan hastalar gerekli nakilleri yapılmadığından dolayı ya hayatlarını kaybediyorlar, ya da yasal olmayan yollardan çare arıyorlar. Bu iki önemli konunun önüne geçmek için Organ Nakillerinde halen geçerli olan yasal düzenlemelerin gözden geçirilerek yeniden düzenlenmesi, hem hastalar açısından önemli bir adım olur, hem de sağlık sektörünün canlanmasında önemli bir rol oynar."

ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARININ ÖNÜ AÇILMALI

"Günümüz sağlık sektörünün ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayacak olan Özel Hastaneler ve Özel Sağlık Kuruluşlarıdır" diye konuşan Candan şöyle devam etti:

"Özel hastaneler ve özel sağlık kuruluşlarının önünün açılması sağlık turizminde hastaya verilecek hizmetlerin eksiksiz ve zamanında yerine getirilmesi demektir. Şu anda, günümüzde sağlık turizminin candamarı, özel hastaneler ve özel sağlık kuruluşlarıdır. Bu kuruluşlar dünya sağlık piyasasının dev isimleriyle rekabet edebilecek fiyat politikası ve hizmet kalitesiyle sektörün gözbebeğidirler. Tabii ki sağlıkta devrim niteliğinde dev adımlar Başbakanımız tarafından yıllardır atılmaktadır. Üniversite ve devlet hastanelerinde de verilen hizmet kalitesi gün geçtikçe artmaktadır. Özel sağlık kuruluşlarının da önünün açılması, destek verilmesi, ülke ekonomisine daha fazla, daha üst seviyelerde bir gelir kaynağı sağlayacaktır. Özel sağlık kuruluşlarıyla ilgili resmi prosüdürlerin Sağlık Bakanlığı tarafından hızlandırılması, ekonomik açıdan zor durumda olan özel sağlık kuruluşlarını içinde bulundukları sıkıntıdan kurtaracak ve bir an önce hizmetlerini yerinde ve zamanında yerine getirmelerini sağlayacaktır. Özel sağlık kuruluşlarıyla ilgili yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması, önümüzün açılması sağlık hizmetlerindeki kaliteyi de artıracaktır. Yurdışında, Afrika ve Körfez ülkelerinde sadece yemeklerimiz ve dizilerimizle değil Türkiye olarak sağlıktaki hizmetlerimizle de tanınmak, parmakla gösterilmek istiyoruz". - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Mustafa Candan Türkiye Afrika Akdağ Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title