Haberler

Sabiha Gökçen Havaalanı Terminal İşletme Ruhsatı Aldı

Sabiha Gökçen Havalimanı'na, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Tarafından Terminal İşletme Ruhsatı Verildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonrasında Sabiha Gökçen Havaalanı terminal işletme ruhsatı almaya hak kazandı.

SHGM tarafından yapılan açıklamaya, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı'nın(ICAO) terminal işletmeciliği talimatı çerçevesinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından 23-24 Nisan'da denetlenen Sabiha Gökçen Havalimanı, terminal işletme ruhsatı almaya hak kazandı. Türkiye'nin ilk özel havaalanı olan Sabiha Gökçen, özel sektör tarafından işletilen terminaller arasında ruhsatlandırılan ilk havaalanı terminali oldu.

Büyükşehir Belediyesi Kanunu, Belediye Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu, Mahalli İdare Birlikleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunu'nda yapılan değişiklikle sivil hava ulaşımına açık havaalanları ile bu havaalanları bünyesinde yer alan tüm tesislere, işyeri açma izni ve çalışma ruhsatı verme yetkisi SHGM verildi. SHGM, bu kapsamda Türkiye'de Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli kapsamında faaliyetlerini sürdüren diğer terminallerin de ruhsatlandırılması faaliyetlerine başladı.

-SABİHA GÖKÇEN'E İLGİ GİDEREK ARTIYOR-

Açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2001 yılında hizmete açıldığı anımsatılarak, bilet fiyatlarındaki ucuzluğun yanısıra uçuş trafiğindeki rahatlık nedeniyle Sabiha Gökçen'e olan ilginin giderek arttığına dikkat çekildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, yapılacak yatırımlar ve Anadolu yakasının finas merkezi olma projesi ile gelecekte yolcu patlaması yaşanması bekleniyor. İstanbul'un doğu yakasının ve çevre illerin gelişmesinde büyük katkı sağlayacağı düşünülen havalimanı, İleri Teknoloji Endüstri Parkı'nın(İTEP) hayata geçirilmesiyle de bölgenin atardamarı olmaya hazırlanıyor. Proje, gelecekte bölgenin teknoloji üssüne dönüşmesine öncülük ödecek."

-BAKIM MERKEZİ İLE 515 MİLYON DOLARLIK GELİR HEDEFLENİYOR-

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kurulacacak Havacılık Bakım Onarım Merkezi(HABOM) ile bakım merkezlerinin kapasitelerinin artacağının altı çizilen açıklamada, Türkiye'nin bakım pazarından 2010'da 515 milyon dolar gelir hedeflendiği vurgulandı. Açıklamada, "Ayrıca, Bakım Merkezi Türkiye ekonomisine katma değeri yıllık 220 milyon dolar ihracat geliri ve 4 bin 500 kalifiye çalışana istiham sağlaması bakımından büyük önem taşıyor" denildi.(ANKA)

(HLY/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title