Haberler

Rus Askeri ile YPG'liler Münbiç Kırsalında Ortak Devriyede Görüntülendi

Güncelleme:

Suriye'de Münbiç'in batısındaki M-4 kara yolu üzerinde, PKK/YPG'li terörsitler ile Rus askerlerinin birlikte sınır devriyesine çıktıkları görüntülendi.

Türkiye'nin operasyon hedefinde olan Münbiç'te, PKK/YPG'li terörsitler ile Rus askeri polisinin birlikte sınır devriyesine çıktıkları haberi verildi. Bölgeden gelen görüntülerde, karayolunun Arimah beldesi çevresinde Rus zırhlı askeri araçlarının bayraklarla donanmış şekilde hareket ettikleri görüldü.

Rus Askeri ile YPG'liler Membiç Kırsalında Ortak Devriyede Görüntülendi

RUS ASKERLERİNDEN SURİYE'DE TERÖRİSTLERLE ORTAK DEVRİYE

NTV'de yer alan habere göre, Suriye'nin Münbiç şehrinde dün devriye görevine başlayan Rus askeri polisinin bugün YPG güçleriyle birlikte ortak devriyeye çıktığı görüntülendi.

DAEŞ ile mücadele kapsamında ABD tarafından desteklenen terör örgütü YPG/ Pkk, 2016'da Fırat'ın batısına geçerek Münbiç'i kontrolüne almıştı. Ancak ABD Başkanı Donald Trump'ın 19 Aralık 2018'de, Suriye'den askeri birliklerini çekeceklerini açıklamasından sonra şehrin kontrolü Türkiye'nin hedefindeki terör örgütü YPG tarafından Suriye ordusuna devredilmişti.

Rus Askeri ile YPG'liler Membiç Kırsalında Ortak Devriyede Görüntülendi

ÇAVUŞOĞLU: BİZİM İÇİN HEPSİ AYNI

Öte yandan, bugün Suriye ile ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "Çekilmekte ABD'nin bazı zorlukları olduğunu görüyoruz." diyerek Türkiye'nin, Astana formatında birlikte çalışılan Rusya ve İran ile süreci koordine etmek istediğini söyledi. Çavuşoğlu,"Buradan doğacak boşluktan terör örgütleri özellikle faydalanmasın, ne DEAŞ, ne YPG, PKK, bizim için hepsi aynıdır." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Suriye PKK Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title