Haberler

Rize ve Bursa Kardeş Şehir

Güncelleme:

Rize Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediye'si imzalanan protokolle kardeş şehir oldular.


Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın katkılarıyla hazırlanan anlaşmada birçok konuda Rize Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği yapacak.

İlk olarak Başkan Kasap'ı makamında ziyaret eden Bursa Valisi ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı buradan Kardeşlik Protokolü'nü imzalamak için düzenlenen organizasyona geçti.

Düzenlenen protokol imza törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Avcı, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Rize Belediye Başkan Yardımcıları ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları katıldı.

BİRÇOK ALANDA İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Yapılan protokol anlaşması kapsamında Rize Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi bir çok alanda bilgi-tecrübe paylaşımı ve işbirliği yapacak.

Anlaşmayla birlikte Rize Belediyesi'yle Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, iki belediye arasında karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi, deneyim, bilgi alışverişi ve yardımlaşmanın sağlanması amacıyla işbirliği gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda, kültürel, sosyal ve sanatsal ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesi, alt yapı çalışmalarında bilgi ve deneyim sağlanması ve destek verilmesi, su ve kanalizasyon işletmenliğinde destek ve bilgi paylaşımı, şehir düzenlemelerinde bilgi ve deneyim paylaşımı ve destek verilmesi, park ve bahçeler çalışmalarında destek verilmesi, teknik konularda vb. faaliyetlerde fikir alışverişinin yapılması ve destek verilmesi, makine ve ekipmanların karşılıklı kullanımı, alışverişi ve uygun şartlarda devri konularında işbirliği sağlanacak.

CUMHURİYET MEYDANI PROJESİ KARDEŞLİĞİ TAÇLANDIRACAK

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, "Bursa Büyükşehir Belediyesi'yle temelini atmış olduğumuz kardeşlik projesi inşallah Cumhuriyet Meydanı Projesi'yle birlikte başlayacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Rize'ye sunacağı katkılarla birlikte Rize de Bursa'ya kendi çerçevesi içerisinde kültürel ve sosyal anlamda işbirliği sunarak katkılar sağlayacaktır. Bu projelerin gelişmesinde baştan beri katkısı olan Ak Parti Rize Milletvekilli ve Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya, Ak Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar'a, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'na, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye ve bütün yetkilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte Rizemizin Sayın Valisi Ersin Yazıcı'nın da içerisinde yer alacağı Bursa'yla birlikte yapacağımız birçok projeye yön vereceğimizi ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

İKİ YEŞİL KARDEŞ ŞEHİR RİZE VE BURSA

Protokol İmza töreninde açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bugün burada kardeş Rize'miz ile güzel bir protokol gerçekleştiriyoruz. Rize'ye daha önce yapmış olduğumuz ziyaretlerde olduğu gibi karşılıklı ziyaretlerimizde güzel anılarla ayrılıyoruz. İstiyoruz ki bu kardeşlik, dostluk daha da kalıcı olsun. Birbirine yakın olan yeşil Bursa ile yeşil Rize'nin kardeşliği konusunda adımların atılması bizler için çok önemli. Bu çalışmayla birlikte isteğimiz, Rize ile birlikte ortak projeler gerçekleştirmektir. Karadeniz'in incisi Rize'mizin kente yakışan güzel bir meydanı olsun istedik. Bu meydan projesiyle birlikte Rize ve Bursa kardeşliğini taçlandıralım istedik. Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap ve ekibi tarafından proje için gerekli hazırlıklar yapıldı. Bundan sonraki süreçte amacımız projenin inşaatının başlaması ve güzel bir şekilde bitmesidir. Bu protokol her iki şehrimiz için hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Rize Belediyesi Ersin Yazıcı Reşat Kasap Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title