Haberler

Rize 40 Yıldır, 2 Tekerlekli El Arabasıyla Yük Taşıyor

40 yıldır, 2 tekerlekli el arabasıyla yük taşıyor

Rize'de, Yaşar Keleş (75), ilerlemiş yaşına rağmen, 2 tekerli el arabasıyla 40 yıldır hamallık yapıyor. Çalışma azmi ile kentte örnek gösterilen Keleş, sabah erken saatte iş başı yapıyor, akşam geç saatlere kadar çalışıyor. Tekerlekli arabasını çekerek yük taşıyan ve kazanç elde eden Keleş, aile ekonomisine de katkı sağlıyor.

Erzurum'un ispit ilçesinden geldiği Rize'ye yerleşen 5 çocuk babası Yaşar Keleş, mesleği olmayınca hamallık yapmaya başladı. İki tekerlekli el arabası alan Keleş, cadde ve sokaklarda yük ve eşya taşımaya başladı. Sabah erken saatlerde evinden çıkan ve Çarşı Mahallesi eski Orta Cami yanında iş beklemeye başlayan Keleş, akşam saatlerine kadar sokakta kalıyor. Tekerlekli arabasını çekerek yük taşıyan ve kazanç elde eden Keleş aile ekonomisine de katkı sağlıyor. 40 yıldır aynı işi yapan Keleşi ilerlemiş yaşına rağmen çalışma azmi ile örnek gösteriliyor. Kendi primlerini ödeyerek emekli olan Keleş, çalışmaya devam edeceğini söylüyor.

'HERKESİN ARABASI VAR, PEK İŞ DÜŞMÜYOR'

Eskiden kimsede araba olmadığını, yolların boş olduğunu anlatan Yaşar Keleş, "Rahat çalışıyorduk, şimdi bununla trafikte ilerleyemiyorum, yollarına çıkınca sürücüler kızıyorlar tabi ki. Bu arada herkesin artık şahsi arabası var, bana pek iş düşmüyor,. Ufak tefek yakın mesafeye yük götürüyorum. Yaşlandık eskisi kadar gücüm kalmadı ama çalışmadan para yok, çalışmanın da yaşı yok. Alnımızın teriyle çalışarak 5-10 kuruş para kazanıyorum. Emekli oldum ancak yine de alnımın teriyle çalışıp evimin eksiklerini kapatıyorumö dedi.

'ÇALIŞMA AZMİNE ŞAHİT OLUYORUZ'

Yaşar Keleş'e iş vererek destek olan esnaf Tahsin Çelik de 'Yaşar amcamızın çalışma azmine hep birlikte şahit oluyoruz. Geçimini sağlamak için yağmur çamur demeden bu yaşa kadar çalıştı. Emekli olduğu halde yine çalışıyor. Bu sokağın bedenen çalışma işini hallediyor. Gezer bir adrestir, eline bir adres vermeyiz. Söyleriz yeri, oraya gider hiç yanlış yapmadan. Taksilerin 5 liraya götürdüğü yere Yaşar Amca'ya biz 10 lira veriyoruz ki onun da işi görülsün" diye konuştu.

Esnaf Kenan Çelik de "Amcamızı 40 yıldır tanıyorum. Geçim sıkıntısından bu yaşına rağmen yılmadan çalışmaya devam ediyor. Bizde ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. Arabaların giremeyeceği yerlerde onun el arabası ile taşıma işlerini hallediyoruz. Artık bu işi yapanda kimse kalmadı. Bu meslek yok olduö ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title