Haberler

Ramazan Etkinliklerine Afrika'dan Konuk Oldular

Keçiören Belediyesi'nin düzenlediği 9. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin konuğu bu sefer Afrika'nın en geniş 3. ülkesi Sudan'dı.

Ramazanın 5. gününde Sudanlı kardeşlerini yalnız bırakmayan Keçiörenliler ile birlikte Kalaba Kent Meydanındaki programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Sudan Büyükelçisi Yusuf El Kordofani, Büyükelçilik Müsteşarı Amar Muhammed Ali, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Şükrü Özek, Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kalaba Kent Meydanına kurulan Sudan Kültür Evi'nin açılışı ile başlayan gecede konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sudan'ı Afrika'nın incisi diye tanımlayarak, "Keçiören Belediyesi ile Sudanlı Hartum Belediyesi kardeş belediye. İki belediye arasında karşılıklı iş birliği çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Atalarımızın gittiği her yere gitmeye çalışıyor, İslam ülkelerine ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Sudan Büyükelçisi Yusuf El Kordofani ise "Kardeş ülkemiz Türkiye'nin yükseliş ve gelişmesinden memnunuz. Ramazan etkinlikleri nedeniyle aranızda olmaktan memnunuz. Türkiye - Sudan ilişkileri tarihi derinlikleri olan ilişkilerdir. Bu ilişkilere Hartum Belediyesi ile kardeş olan Keçiören Belediyesi de büyük katkı sağlamakta, tecrübe paylaşımı ile destek olmaktadır. Cumhurbaşkanınız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak için Sudanlılar sokaklara çıktılar ve sevinç gösterileriyle kendisini karşıladılar. Kendisi iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesinde çok önemli bir rol oynuyor" şeklinde konuştu.

Sudan'a davet

Kordofani, Başkan Ak'ı Sudan'a davet ederek, "Biz tarım, su, hayvancılık ve yeraltı kaynakları açısından zengin bir ülkeyiz, siz de teknoloji açısından zenginsiniz. Sizin gücünüzle bizim zenginliklerimizi bir araya getirerek büyük bir pazar ortaya çıkarabiliriz. Biz Uluslararası Ramazan Etkinliklerine misafir olduk inşallah en kısa sürede sizi de Sudan'da misafir ederiz" ifadelerini kullandı.

Protokolün hediyeleşmesinin ardından Sudanlı Roman Mehmet şiir okurken, Abdullatif Muhammed de Sudan Halk Şarkısını seslendirdi. Sudan şarkısına Başkan Ak da Büyükelçi ile birlikte ritim tutarak eşlik etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hatice Ak Keçiören Afrika Sudan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title