Haberler

Ramazan Ayı Hazırlıkları

Antalya'nın Serik İlçesi Müftüsü Mustafa Altun, Ramazan Ayında Fakir ve İhtiyaç Sahiplerine Verilen Fitre ve Zekatın Okulların Açılması Dikkate Alınarak İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Verilmesinin Daha Efdal Olduğunu Söyledi.

Antalya'nın Serik İlçesi Müftüsü Mustafa Altun, Ramazan ayında fakir ve ihtiyaç sahiplerine verilen fitre ve zekatın okulların açılması dikkate alınarak ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmesinin daha efdal olduğunu söyledi.

Müftü Altun, yaptığı açıklamada, fitre ve zekatta asıl amacın insanların bir ihtiyacını gidermek olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu sene Ramazan ayı içinde 2007-2008 eğitim öğretim dönemi başlıyor. Bu nedenle vatandaşların fitre ve zekatları ihtiyaç sahibi öğrencilere vermeleri daha hayırlı ve efdaldır."

Fitrenin kişi başına en az 5 YTL olarak belirlendiğini, zekatında 80.18 gram altın nisabına göre verilmesi gerektiğini dile getiren Altun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fitre ve zekatta amaç ihtiyaç sahibi kişinin ihtiyacını görebilecek şekilde istediği gibi onu kullanabilmesidir. İhtiyaç sahibi öğrencilere verilecek fitre ve zekat 'ilim öğrenene yardım edin' düsturuna göre daha efdal daha hayırlıdır. Biz sadaka, fitre ve zekatın eğitime yönelmesini istiyoruz."

Serik ilçesine Ramazan ayı öncesi 15 tane yeni geçici din görevlisi atandığını da belirten Altun, şöyle konuştu: "Serik'te 33 tane kadrosuz cami var. Bu yeni gelen 15 geçici din görevlisi ile kadrosu olmayan cami sayımız 18'e düştü. Yeni gelen arkadaşlarımızın hepsi hafız ve imamlık yeterlilik belgeleri mevcuttur. Bu arkadaşlarımız atanabilmek için gerekli KPSS sınavını başarıyla vermişlerdir."

Serik'te Ramazan ayı boyunca camilerde hergün eğitim ve irşat faaliyetlerinin yapılacağını belirten Altun, bu faaliyetlerin öğle namazı öncesi ilmihal sohbetleri, yatsı namazı öncesi vaaz ve irşat şeklinde olacağını söyledi.

Vaaz ve irşat konularında, dinimiz İslam'ın öngördüğü şekilde kucaklayıcı, birleştirici ve sevdirici konuların ağırlıklı olarak işleneceğini ifade eden Altun, birlik ve beraberlik ruhunun ön plana çıkarılacağını sözlerine ekledi.

(MA-SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title