Haberler

Psikoterapist Lütfü Kaan Özdemir: Evlilik Programları Tamamen Kurgu

Güncelleme:

İzdivaç programlarındaki yorumlarıyla ünlenen psikoterapist Lütfü Kaan Özdemir, ''Evlilik programları oyunculuk üzerine kurulu'' diyip istifa ederek gerçekleri anlattı.

Akşam üzeri hemen hemen her kanalda bir evlilik progrramı var. Son yıllarda ekranlara demir atan bu programlar hakkında birçok iddia ortaya atılıyor ve eleştiri almaya da devam ediyor. İzdivaç programlarında görev alan Psikoterapist Lütfü Kaan Özdemir, perdenin arkasındakileri görüp istifa eden bir isim. "Evlilik programlarının psikoloğu" sıfatıyla bir anda ünlü olmasına rağmen Özdemir'i istifaya götüren süreç, 'kurgu'yu ve etik dışı arka planı görmesiyle başladı.

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN'A ANLATTI

Türk halkının vazgeçemediği "flört sürecini gözetleme" durumu, evlilik programlarının perde arkası, toplumsal psikolojiye yansıma biçimlerini içeriden bir isim olan Kaan Özdemir, Nokta'dan Armağan Çağlayan'a anlattı.

OYUNCULAR CAST

"20 yaşında oraya çıkan 5 ayrı kişinin farklı farklı motivasyonu vardır. Kimi meşhur olmak için çıkar. Zaten kimileri gerçekten evlenmek niyetiyle, kimileri meşhur olmak niyetiyle çıkıyor. Orada bir kameranın çektiği var, bir de set ekibinin yaptıkları var. Orada "cast" tan (oyuncu ajanslarından) gelenler var, reyting için yapılan 'ekstra faaliyetler' var."
Bugüne kadar yapılmış hiçbir işten -popstarlar dahil- büyük star olmuş kimsenin olmamasını 'umut' olarak yorumlayan Özdemir programa çıkanları, "Çoğunluk itibariyle cahil kişiler açıkçası. Yapımcı ve yönetici dolaylı olarak aslında şunu vaat ediyor:

''SENİ MEŞHUR EDECEĞİM''

'Seni meşhur edeceğim' yani muhtemelen bunu konuşmuyorlar 'seni meşhur edeceğim' diye, ama meşhur olduktan sonra insanlara bir rol biçiliyor. 10 bin metreye çıkartıp bırakıyor seni" İfadelerini kullandı.

"Siz yönetmen olarak orada kameranın neyi çektiğini, ama kameranın dışında ne olduğunu görüyorsunuz. Benim kastettiğim oydu. Yapımcı ve yönetmenler her şeyi görüyor. Katılımcıların algısı dar olduğu için sadece kameranın çektiğini görüyor. Oraya gelen çoğu vatandaş sadece vaat ettiği güzellikleri görüyor. O da geçici bir güzellik kalıcı değil" diyen Psikoterapist Lütfü Kaan Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü;

MAAŞ ALIYORLAR

"Tabi kimileri oradan maaş alıyor, yorum yapanlardan maaş alanlar var. Oturan kızların ve erkeklerin bazıları oyuncu. Dolayısıyla para için gelenler var. Kurgu olduğu için hangileri gerçek hangisi kurgu bilemiyoruz."

"Çin atasözü var ya; İnsan ne yerse odur. O her şey için geçerli. İnsan ne yerse odur, insan ne izlerse odur. Dataları oradan aldığımız için her türlü bilgimiz görgümüz ahlakımız o programlara göre şekillenir. Böyle bir araştırma yapılsa, izin verilmez ama beş yaşındaki çocukları alıp evlenme programlarını izletseniz, 10 yıl sonra çok abuk sabuk çocuklar bulursunuz.

ORTADA SAĞLIK BİR İLİŞKİ MODELİ YOK

Mesela ortaokula giden kızlar sürekli o tarz programları izlerse, orada sağlıklı bir ilişki modeli yok ki. Sürekli kavgadan beslenen bir kültür var. 13 yaşındaki bir çocuk bakıp "demek ki evlilik böyle bir şey" diyor. Tabi oradaki figürler, kurgusal, gerçeklikle ilgisi olmayan şeyler. Çok farklı tipler çıkabiliyor oraya. Var olan gerçeklikle oradaki çok farklı olabiliyor. Dolayısıyla çocukların bilinçaltı ona göre şekillenebileceği için bunların altında uzun vadede ciddi problemler olabiliyor, evlilikle ilgili, evliliğin nasıl olması gerektiğiyle ilgili.

Cast ajansı; dizi, program ve filmlerde oynayacak olan oyuncuların bulundukları ajanslar. Bu ajanslar ellerinde bulundurdukları datalar sayesinde aranılan role en uygun kişiyi buluyorlar. İzdivaç tarzı programlara tanınmamış, amatör düzeyde oyuncular gönderiliyor."

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Armağan Çağlayan Medya Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (124)

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ:

LAN ZATEN BAZI ADAMLAR 3 SENEDİR ORDA. . . NE İŞLE GEÇİNİYOR ADAMIN ORDAN ANLAMASI LAZIM. . . HATTA BAZI YORUM YAPANLAR 5 SENEDİR ORDA PROGRAM DEĞİŞTİ ADAMLAR AYNI

49
2
yanıtYanıtla
İzleyici:

Bir Tv de uzman kişi şöyle dedi, Locadaki adayların en arkada oturanları her gün 70 tl. ortadakiler 120 tl. önde oturan ajanslardan gelen yakışıklılarda 200 tl aldıklarını söyledi. Hatta en çok kavga edenlerede ekstra para veriyorlarmış. Ben inanıyorum çünkü hiç evlenen yok herkesi reddediyorlar ben şu ana kadar bir tane evlenip çoluk çocuğa karışan mutlu bir çift görmedim gören varsa yazsın bende buradan özür dileyim.

40
3
yanıtYanıtla
yozgatlı:

evet dogru evlilik programları kapatılsın

41
1
yanıtYanıtla
akp:

inşallah kapatılırlar. ben sırf evlilik programı yapıyorlar diye star, fox, tv8 sildim kanal listesinden trt yetiyor allaha şükür allah devletimize zeval vermesin

31
10
yanıtYanıtla
koyunlara sevgiler:

trt doğruları veriyor izle . . . . akkoyunların ak kanalını izle. . yalan yanlış izle. . . melul melul bakarak izle. . . Atv yide silsene koyunum benim esra erol var oradada. . . ATV ye yakışıyor dersin şimdi koyunların kasnalı ya

yanıt12
yanıt16
BERK:

EVLİLİK PROGRAMLARI YAYINDAN KALDIRILSIN

38
1
yanıtYanıtla
kahraman:

sayın cumhurbaşkanım şu evlilik proğramlarına bir çare bul bıktık artık hangi kanalı açsak yalandan evlilik konuşmalarıhiç kimseyide evlendirmiyorlar resmen at pazarlığı yapılıyor.

34
3
yanıtYanıtla
YOLA DEVAM:

AKP VE SOSYAL MEDYASI CAHİLLERİ BÖYLE OYALAYIP SONRADA . . . . . . . YAPIYOR. . . . .

20
17
yanıtYanıtla
ALINMA:

BU TİP POGRAMLAR BİLİNÇLİ OLARAK YAYINDAN KALDIRILMIYOR . . . . TOPLUM BAŞKA YÖNLERE DEVAMLI KANALİZE OLSUN DİYE. . . . YANİ UYUTMA TEKNİKLERİ. . . . . . .

31
3
yanıtYanıtla
GÜNDEM...:

Bunu anlamak için terapist olmaya gerek yok! bir bölüm izle anlarsın. . .

31
1
yanıtYanıtla
Tüm 124 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title