Haberler

Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi Elektronik Kaynak Sayısını Artırmaya Devam Ediyor

Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüsünde bulunan Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi elektronik kaynak sayısını artırmaya devam ediyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüsünde bulunan Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi elektronik kaynak sayısını artırmaya devam ediyor.

Sayılar artarken kaynakların nitelikli olması ve akademik programları takip edecek biçimde koleksiyona dahil edilmesi sağlanıyor. Genel elektronik kaynak sayısı 2016 yılı itibariyle 5.612,518 bulan kütüphanenin kaynak koleksiyonda 75.199 e-dergi, 3.712,080 e-kitap ve 1.825,239 monograf, standart, tezler, konferans/bildiriler, tıp incelemeleri gibi kaynaklar yer alıyor.

Kullanıcılar, tüm elektronik kaynakların bir ara yüzden taranmasına fırsat veren EDS Akademik Tarama motoru ile kısa sürede isabetli sonuçlara ulaşarak zamandan kazanabilecekler. Sosyal Bilimler alanında referans ürün olarak kabul edilen Jstor veritabanı Türkiye'nin ilk ve tek "Türkçe e-kitap" veritabanı olan Hiperkitap, sesli kitaplar, dergiler vb. kaynakları içeren World E-Book Library veritabanı e-kitap koleksiyonunun büyük bir kısmını oluşturuyor.

Ebrary Academic Complete BEÜ'nün ilk e-kitap aboneliği olma özelliğini taşıyor. Bu veritabanıyla kitaplardan elektronik ortamda kolayca faydalanılabilir. Proquest Dissertation&Thesis veritabanı doktora ve master tezlerini içermektedir. Uptodate ve The Cochrane Library veritabanlarında tıp incelemeleri, ilaç bilgileri, hasta bilgileri yer almaktadır. Fen-Mühendislik alanında yoğun olarak kullanılan ASTM veritabanı da üniversitenin kaynaklarında yer alıyor. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Durmuş Günay Farabi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title