Haberler

Prof.dr. Aslanapa Dışişleri Üstün Hizmet Ödülünü Aldı

İslam Sanatı Tarihçisi Prof.dr. Oktay Aslanapa, Türk Sanatı ve Mimarisinin Yurt Dışında Tanıtımına Yaptığı Katkılardan Ötürü, Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü ile Onurlandırıldı. Aslanapa'ya Ödülünü Veren Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, 93 Yaşındaki Sanat Tarihçisinin "Hocaların Hocası" Olduğunu Söyledi.

İslam sanatı tarihçisi Prof.Dr. Oktay Aslanapa, Türk sanatı ve mimarisinin yurt dışında tanıtımına yaptığı katkılardan ötürü Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü ile onurlandırıldı.

Prof.Dr. Oktay Aslanapa'ya ödülünü veren Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Aslanapa'nın Türk kültür ve tarihinin tanıtılmasında çok önemli katkıları olduğunu söyledi. Gül, "hocaların hocası" diyerek tanıttığı Aslanapa'nın yaptığı çalışmaları, eserleri ve yetiştirdiği öğrencileriyle Türk kültür ve sanatını uzun yıllar dünyaya tanıttığını söyledi.

Prof.Dr. Aslanapa da aldığı ödülden dolayı Dışişleri Bakanı'na teşekkür ederken, Gül'ün çok kadirşinas olduğunu söyledi ve bu ödüle layık görüldüğü için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Aslanapa'dan sonra kürsüye çıkan İslam Konferansı Örgütü Ekmeleddin İhsanoğlu da Aslanapa'nın 60 yılı aşkın bir süredir, Türk ve İslam sanatına çok önemli katkılarının bulunduğunu kaydetti. İhsanoğlu, Aslanapa'nın doktora öğrencilerinden 24'ünün şu anda profesör olduğunu ve bu sayının bile Aslanapa'nın katkılarını göz önüne serdiğini belirtti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title