Haberler

İntihar eden Enes Kara'yı ve avukat Dilara Yıldız'ı hatırlatan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaptı: Gelin el ele verelim

Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında tıp öğrencisi Enes Kara'nın intiharı ve avukat Dilara Yıldız'ın öldürülmesini hatırlatıp iktidara çağrıda bulundu. Akşener, "Her hafta gençlerimiz, kadınlarımız ölüyor. Bu ölümlere benim üzüldüğüm gibi senin de üzüldüğünü biliyorum. Gel iktidar ve muhalefet el ele verelim, bu ülkenin lügatından kadın-genç ölümlerini silelim" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener TBMM'de partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

ÖLÜMLERİYLE ÜLKEYİ YASA BOĞDULAR

Akşener, konuşmasında önceki gün bir video çekip intihar eden tıp öğrencisi Enes Kara'yı ve eski nişanlısı tarafından bir restoranda canice öldürülen avukat Dilara Yıldız'ı hatırlattı.

"Artık yeter" diyen İYİ Parti lideri, şu sözlerle iktidara çağrı yaptı: "Daha hayatlarının baharındayken Enes oğlumuzu, Raziye ve Dilara kızlarımızı kaybettik. Enes'i aynı Fedai öğretmenimiz gibi hapsedildiği umutsuzluğa kurban verdik. Elinden alınan özgürlüğe, en yakınlarından gördüğü umursamazlığa ve yaşamaya zorlandığı hayatın sonucunda çıkışı intiharda bulmasına kahrolduk. Raziye ve Dilara'yı ise ülkemizdeki daha nice genç kadın gibi önü bir türlü alınamayan, alınmak da istenmeyen bir vahşete mahkeme kararlarına rağmen, yetkililerin ısrarla parmağını oynatmadığı, bitmeyen bir şuursuzluğa kurban verdik. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Yüce Allah, sevenlerine, sabr-ı cemil ihsan eylesin.

"SENİN DE ÜZÜLDÜĞÜNÜ BİLİYORUM"

Buradan Sayın Erdoğan'a bir çağrıda bulunmak istiyorum; artık yeter, bu ölümlerin durması gerekir. Bu ölümlere benim üzüldüğüm gibi senin de üzüldüğünü biliyorum. Her hafta gençlerimiz, kadınlarımız ölüyor. Ölümlerin ardından tweetler atmak yetmiyor. Gel iktidar-muhalefet el ele verelim kadın ve genç ölümlerini silelim. Yeter ki artık çocuklarımız ölmesin"

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Meral Akşener Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

burakk:

Haklısın Sayın Başkan ama PKK ve uzantılarının da evlatlarımızı şehit ettiğini de sakın unutma!!

122
70
yanıtYanıtla
Mehmet Candan:

Konu ile ne alakası var pkk ya gereken ler yapılıyor askerleri iz tarafından ama gençlerin geleceği için umutsuzluklarına zorla dini benimsemelerine kadınlara karşı şiddete göz yumuluyor. Sen hiç zorla istemediğin birşekilde yaşamaya mahkum edildim mi? Herkes din eğitimi almak zorunda değil bırakın gençleri kendileri reşit olunca istediği dini eğitimi alsın. Günde kaç saat kitap okuyorsun acaba?

yanıt2
yanıt7
Burak Ergül:

İyide Enesin ölüm sebebi Tıp eğitiminin içindeki yoğunluk ve çocuğun psikolojik rahatsızlığı . Üniversiteyi kazanan bütün öğrenciler psikolojik süreçten geçirilirse önlem alınabilir çocuk normalken bir anda hayata küsüp intihar etmedi 3-4 yıldır psikolojisi bozuk zaten bunun üstüne okulun zorluğu gelince kaldığı yurttada aslında vakti varken vakit kalmıyor gibi hissettiği için intihar etti . Enesin olayını siyasi malzeme yapmayın . Avukat kızın olayı ise canilik. Canileri idam etmezsen yineyapar

86
63
yanıtYanıtla
Mehmet Candan:

Enesin intiharı zorla dini eğitime maruz kalmak

yanıt1
yanıt11
YAVUZ,33....!!!:

idam gelsin,,,,,idam gelsin .....idam gelsin...... İDAM GELSİN

111
38
yanıtYanıtla
taner ipek:

:D

yanıt4
yanıt12
duyarlı vatandaş:

ÖLÜMLER YETER DİYOR VATANDAŞ YAZIYOR İDAM GELSİN.BURASI TÜRKİYE.

65
14
yanıtYanıtla
Metin Demir:

başka birşey bulamadın siyaset malzemesi yapacak

27
19
yanıtYanıtla
RAMAZAN T.:

siz ne kötü kalplisiniz ya. öneride bulunmasa insanlar ölüyor sesiniz çıkmıyor dersiniz öneride bulunur malzeme yapma dersiniz.söylesene ne yapsın sesini çıkartmasın görmezden mi gelsin öneri de mi bulunsun?

yanıt6
yanıt4
muro:

okadar acinacak haldesinki iyi parti soz yok soylemeye.millet kor degil.

15
9
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title