Haberler

Kurum'dan Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesiyle ilgili ilk yorum: Pazarlıklar mı var bunu zamanla göreceğiz

Güncelleme:

31 Mart'taki yerel seçimler öncesinde DEM Parti'nin İstanbul adayı olacağı konuşulan Başak Demirtaş yarıştan çekilirken, Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum'dan gelişmeyle ilgili ilk yorum geldi. Medya yöneticileriyle bir araya gelen Kurum, "Karşı tarafta kaos ve kargaşa var. Başak Hanım düne kadar çok hevesliydi şimdi neden bu kararı aldı bilemiyoruz. Pazarlıklar mı var bunu zamanla göreceğiz" diye konuştu.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum, Başak Demirtaş'ın İBB Başkan adaylığından çekilmesiyle ilgili "Başak Hanım düne kadar çok hevesliydi şimdi neden bu kararı aldı bilemiyoruz. Pazarlıklar mı var, talimat mı var? İttifak yapıyorsanız gizlemeyin, milletimiz hepsini görüyor" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'UN KAYNAKLARINI HİZMET İÇİN KULLANACAĞIZ"

Haliç Kongre Merkezi'nde medya yöneticileriyle buluşan Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum dikkat çeken açıklamalar yaptı. İstanbul'u Türkiye Yüzyılı'nın lider şehri yapacaklarının altının çizen Kurum, "Bizim tek bir önceliğimiz var; İstanbul'a hizmet etmek. Sadece İstanbul diyoruz çünkü gerçek belediyeciliğin ancak İstanbul'u merkeze alarak yapılacağına inanıyoruz. Altını çizerek söylüyorum, mazeret belediyeciliği yapmayacağız. İstanbul'un kaynaklarını algı yönetmek için kullanmak yerine gerçek belediyecilik hizmetleri için kullanacağız" ifadelerini kullandı.

"İTTİFAK YAPIYORSANIZ GİZLEMEYİN"

Başak Demirtaş'ın DEM Parti adaylığından geri çekilme kararı sorulan Kurum, siyasetin şeffaf ve demokratik yürütülmesi gerekliliğine vurgu yaparak, ''Karşı tarafta kaos ve kargaşa var. Dün hevesliyken bugün niye bu kararı aldı? Pazarlık mı var? Baskı, talimat mı var? İttifak yapıyorsanız gizlemeyin, PKK üzerinden medet ummayın. Milletimiz hepsini görüyor. Asıl cevabı milletimiz bölücü terör örgütünün işaret ettiği ittifaka 28 Mayıs'ta yanıt verdi. 31 Mart'ta da cevap verecektir." sözleriyle yanıt verdi.

Kurum'dan Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesiyle ilgili ilk yorum: Pazarlıklar mı var bunu zamanla göreceğiz

"ORTADA İYİ BİR ŞEY Mİ VAR Kİ KOPYALAYALIM"

Ekrem İmamoğlu'nun vaatlerinin kopyalandığı yönündeki açıklaması sorulan Kurum verdiği yanıtta, "İyi olan şey kopyalanır, ortada iyi bir şey mi var ki kopyalayalım. İşte soruyorum onlara; mevcut yönetim 650 bin konut yaptı da biz mi görmedik? Mevcut yönetim 100 bin kiralık konut yaptı da biz mi kaçırdık? İyi olan bir şey kopyalanır diyoruz. Maalesef İstanbul'da son 5 yılda iyi olan hiçbir şey yok." ifadelerini kullandı.

"İNSANI MERKEZE ALAN YÖNETİM ANLAYIŞIYLA HİZMET EDECEĞİZ"

Konuşmasında, mevcut İstanbul yönetiminin gerçek belediyecilik iradesi yerine kendi siyasi hedeflerini ön sıraya koyan bir anlayışıyla hareket ettiğinin altını çizen Kurum, "İstanbul yönetimi, açık söylüyorum, başarısız olmuştur. Ama İstanbullu çaresiz değildir. İstanbulluya, çaresiz olmadıklarını gösteren bir SİZTEM anlayışıyla hizmet edeceğiz. Bu bizim şehircilik ve belediyecilik vizyonumuzun mottosudur. Bu nedenle SİZTEM İstanbul diyoruz. Bu, insanı özne olarak merkeze alan bir yönetim vizyonudur. Şehrimizin sorunlarını iyi tahlil eden, tek tek çözüm üreten bir modelin adıdır. Sorunları çözerken ortaya koyduğumuz bütüncül bir şehir felsefesidir. Ve baştan bu yana saydığım tüm projelerin merkezinde yer almaktadır" diyerek sözlerini tamamladı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Başak Demirtaş Murat Kurum DEM Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (28)

İsmail ÜNAL:

Murat Kurum gerçekten güven veriyor...

99
222
yanıtYanıtla
Nidhogg Nors:

Arabistan'a dön kardeşim.

yanıt64
yanıt41
Anonim:

Azmi Karamahmutoğlu Daha Çok Güven Veriyor

yanıt3
yanıt1
albatros :

Asıl pazarlık yapan biziz, karşılığında seloyu bırakma sözü bile verdik ama kandil yine de kabul etmedi demiyor da, pazarlık varmı göreceğiz diyor. resmen aklımızla dalga geçiyorlar...

204
81
yanıtYanıtla
KanEmiciSavar:

Boş yapma Abdülhamid

yanıt22
yanıt63
Sadık:

Uydurma çamurcu ,ispat nerde ,cumhur ittifakında dedenmi üye herşeyi biliyon.

yanıt2
yanıt5
Vatansever:

Aklınıza acırım..nasıl bu kadar kör olabilirsiniz..azcık vicdanlı olun

yanıt3
yanıt12
Sercan blgc:

Tipinde hayır yok murat sizden herşey beklenir

171
76
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Seçimlerin ertesi günü bahane üretmeye konuşmaya başlarlar, Reis'in seçim tokadı attığı iflâh olmuyor, Bknz 6'lı masa uyanıkları ..))

69
144
yanıtYanıtla
Tamirci Usta:

Albatros 2015 den beri CHP HDP dem ittifak halinde her evden 1 oy CHP 1 oy HDP kampanyalar bile düzenlendi gördükleri her kamera önünde selo ya sekam gönderenler de chp gn baskanları hangi pazarlıktan söz ediyorsun kafa güzel galiba

77
83
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title