Haberler

KKTC'de Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden destekleniyor

Güncelleme:

2024 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomik ve Politik Durum Değerlendirme Anketi sonuçlarına göre, UBP yönetimi ve üyeleri, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ersin Tatar'ı tekrar Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyor.

2024 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomik ve Politik Durum Değerlendirme Anketi sonuçlarına göre önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem UBP yönetimi hem de UBP üyeleri Ersin Tatar'ı yeniden Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyor.

2024 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomik ve Politik Durum Değerlendirme Anketi sonuçları açıklandı. 8 Ocak ve 2 Şubat tarihleri arasında, bağımsız bir araştırma şirketinin KKTC genelinde düzenlediği anket, Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele ve Lefke ilçelerinde yaşayan 17 bin 800 kişi baz alınarak, bilgisayar destekli telefon aramaları ile gerçekleştirildi.

Ankete, Ulusal Birlik Partisi üyeleri ve Ulusal Birlik Partisi parti meclis üyeleri, örgüt başkanları, kadın kolları başkanları, gençlik kolları başkanları da dahil edildi. Ulusal Birlik Partisi üyeleri doğrultusunda, toplam 5 bin 850 telefon görüşmesi yapılarak 2 bin 245 yanıt alındı. Ayrıca, Ulusal Birlik Partisi yönetim kadrosu özelinde 874 kişiye yapılan ankette ise toplam 725 telefon görüşmesi ile 523 yanıt alındı.

Katılımcılara, "İlk yapılacak olan seçimlerde oy kullanmayı düşünüyor musunuz?", "İlk yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde yeni aday olarak kimlerin meclise girmesini isterdiniz?", "En başarılı bulduğunuz Ulusal Birlik Partili bakan kimdir?", "En başarılı bulduğunuz Ulusal Birlik Partili milletvekili kimdir?", "UBP kurultayında kimi desteklemeyi düşünüyorsunuz?" ve "İlk yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi desteklemek istersiniz?" gibi sorular soruldu.

Tatar iki ankette de önde

Ankette Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın hem UBP üye bazında hem de UBP yönetim kadrosundaki anket sonuçlarına göre birinci sırada yer alması dikkat çeken sonuçlardan biri olarak ortaya çıktı. Anket sonuçlarına göre, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem UBP yönetimi hem de UBP üyeleri Ersin Tatar'ı yeniden Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyor.

Üstel açık ara önde

Yine anket sonuçlarına göre UBP kurultayında yönetim kadrosunun yüzde 47,69'u, mevcut genel başkan ve Başbakan Ünal Üstel'i yeniden Parti Baskanı ve Başbakan olarak görmek isterken, Üstel'in yüzde 12,12 oy oranıyla Faiz Sucuoğlu, yüzde 11,15 oy oranıyla ise Olgun Amcaoğlu takip ediyor. Anket sonuçlarında UBP üyelerinin yüzde 33,08'inin Ünal Üstel'i, yüzde 17,12'sinin Hasan Taçoy'u ve yüzde 15,19'unun ise Olgun Amcaoğlu'nu Genel Başkan olarak görmek istediği sonucu ortaya çıkıyor.

Milletvekili adaylarında öne çıkan yeni isimler

Anket sonuçlarına göre ilk milletvekilliği seçimlerinde aday olma olasılığı bulunan Ali Başman, Ebru Törehan, Dr. Mustafa Kalfaoğlu, Türel Öksüzoğlu, Adil Özgey ve Ömür Gardiyanoğlu gibi isimler kendi bölgelerinde ön plana çıkıyor.

Görevde olmayan bakanlar destek kaybetti

Yine anket sonuçlarına göre görevde olmayan bakanların destek kaybettiği görülüyor. Ankette en başarılı UBP'li bakanlar arasında yönetim kadrosu ve üyelerin cevaplarına göre ilk üç sırayı Hakan Dinçyürek, Dursun Oğuz ve Hüseyin Çavuş Kelle ve Nazım Çavuşoğlu paylaşıyor.

Taçoy'a destek yok

Her iki ankette de Olgun Amcaoğlu ve Dursun Oğuz'un istikrarlı şekilde başarılı bulunduğu görülüyor. Öte yandan kurultayda aday olacağını açıklayan UBP Milletvekili Hasan Taçoy' un ne üyeler ne de parti yönetimi içerisinde destek görmemesi de anketin diğer dikkat çeken sonuçlarından biri. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kıbrıs Tatar Ubp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title