Haberler

İnce'den seccadeye ayakkabı ile basması gündem olan Kılıçdaroğlu'na destek: İslam'a göre günah değil

Güncelleme:

Seccadeye ayakkabı ile basarak fotoğraf çektirdiği için eleştirilen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den destek geldi. İnce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bir din bilginine danıştım İslam'a göre seccadeye ayakkabı ile basmak diye bir günah yoktur" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam katıldığı bir iftar programında çektirdiği kare bir anda gündem oldu. Kılıçdaroğlu'nun CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve 2 kişi ile birlikte seccade üzerinde poz vermesi tepki çekti.

"TELAŞ NEDENİYLE FARK EDİLEMEMİŞTİR"

Bu gelişmenin üzerine CHP'den konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen Sayın Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın, ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isteriz." ifadelerine yer verildi.

İnce'den seccadeye basan Kılıçdaroğlu'na destek: İslam'a göre günah değil

İNCE'DEN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den de Kılıçdaroğlu'na destek geldi. İnce, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Bir din bilginine danıştım, şöyle dedi: Din-i mübin-i (hak ve hakikatı açıkça söyleyen) İslam'a göre seccadeye ayakkabı ile basmak diye bir günah yoktur. Ancak; kul hakkı yemek, yalan söylemek, israf etmek, gururlu ve kibirli olmak, kalp kırmak, işi ehline vermemek haramdır ve günahtır. Necasetten taharet (görünen kirlerden arınmak) kolaydır. Zor olan ruhun taharetidir (temizlenmesi)."

İnce'den seccadeye basan Kılıçdaroğlu'na destek: İslam'a göre günah değil

Kaynak: Haberler.com / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (76)

Kaya Suleyman:

Amma buyuttunuz adam uzgunum demis bilerek yapilan bisey yok abartmayin gundeme gelin ev kirasi asgari ucreti gecti kıyma 300 tl

102
223
yanıtYanıtla
Blackened:

Muharrem İnce sen bari yapma, o akıl danistigin din alimine bir sor o zaman camiye falan da ayakkabı ile girilir mi? Biz o zaman hep yanlış biliyormusuz, ayakkabi basilan seccadede tertemiz namaz da kılınır değil mi?

212
44
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Gel Muharrem. Bak bakanlıklar doldu. Ee cumhurbaşkanı yardımcılığı zaten doldu taştı. Şimdi sana ne verecekler. Sanırım sen Diyanet işlerinin peşindesin . Öyle anlaşamadık falanda tiyatro. yemeyin sakın bunların oyunları bitmez.

196
47
yanıtYanıtla
Cenk Erdiler:

Akp mitinginde yüzlerce Türk bayrağının yere atılıp üstünde namaz kılındığı ve miting bitiminde binlerce atılmış kağıt bayrak vardı yerlerde, bunu da unutmadık.

61
145
yanıtYanıtla
Diyarli:

iyi ozaman intikammi aldi kemal?.ne alaka ,bir yanlisi diger bir yanlisla aklamak icinmi yazdin.

yanıt0
yanıt0
Deniz Tutar:

bu ülkenin %80' i seccadenin üzerine ayakkabı ile basmaz, basılmasına da izin vermez.

174
24
yanıtYanıtla
Yargıç:

Muharrem sanada kılıçdaroğlunada günah olmaz merak etme günah müslüman'a olur!!!Siz bulduğunuz din ne ise onun kıymetini bilin çünkü sizin bulduğunuz dinde hiç birşey günah değil!!!

162
31
yanıtYanıtla
MIHTAR:

Seccade kilim parçası Başörtüsü bez parçası Vatan toprak parçası Seçmen öküz Anadolulu Bunların lugatinde

161
25
yanıtYanıtla
Mehmet Sekerci:

Şu adama oy verecek Müslümanın aklına şaşarım

147
37
yanıtYanıtla
Hsn:

Bu ne rezil bir açıklamadır mesele günah değil hem saygısızlık hemde mesaj var burada.M.ince senin din hakkındaki görüşlerini biliyoruz milyon oyum olsa sizin gibilere birisini vermem

148
36
yanıtYanıtla
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title